Maselis

GISTEL: De Fransman Axel Huens won zaterdagmiddag de Johan Museeuw Classic voor juniores. In de sprint haalde ze het van Milan Fretin en de Nederlander Casper Van Uden, winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne dit jaar.


KORTRIJK: De Warmste Week komt eind dit jaar voor het eerst naar Kortrijk. In de stad is nu al de kaap van honderd ingediende acties gerond. Het meest opvallende initiatief tot op heden komt van Yves De Rudder. De Kortrijkzaan wil met zijn onderneming Kreisy minimum 30.000 ‘Warmste Deurmatten’ verkopen. Als hij in zijn opzet slaagt, brengt dat minstens 210.000 euro voor het goeie doel op.

ST ELOOIS VIJVE: Jonas Rickaert is zaterdag niet meer van start gegaan in de vierde rit van de Tour d’Alsace, nadat hij in de rit op vrijdag in een ravijn sukkelde en daarbij zijn knie bezeerde. Rickaert is zaterdag huiswaarts gekeerd om onderzoeken te ondergaan in het ziekenhuis van Tielt. Daar werd geen breuken of specifiek letsels vastgesteld. Rickaert mag de komende dagen ook gewoon trainen.