Maselis

OOSTENDE: Na de stuntzege tegen Anderlecht lukte KV Oostende opnieuw een driepunter tegen Cercle Brugge. De Vereniging kwam nochtans in de zevende minuut op voorsprong dankzij Idriss Saadi. De Oostendse nieuwkomer Sindrit Guri hing de bordjes snel in evenwicht. Vijf minuten voor rust kwam KVO op voorsprong na een owngoal van Saadi, drie minuten voor affluiten maakte Guri zijn tweede doelpunt van de avond.


LEISELE: VBS De Libel in Leisele kan op 1 september geen voor- en naschoolse kinderopvang aanbieden gezien de twee dames die deze dienst tot het einde van het voorbije schooljaar hebben verzekerd, ermee stoppen. Het Alveringemse gemeentebestuur besliste nu dat de gemeente zelf voor de opvang zal instaan in de school.

KORTRIJK: Zondagmorgen werd voor de zoveelste keer brand gesticht in de oude blekerij, aan de rotonde Euro Shop in Bissegem. De brand ging gepaard met een zware rookontwikkeling die tot kilometers in de omgeving te zien was. Er werd onmiddellijk versterking opgeroepen. Brandweerwagens met extra bluswater snelden ter plaatse maar er werd ook een leiding gelegd naar de Leie, om de toevoer van water te verzekeren. De spuitgasten kregen het vuur vrij snel onder controle. De zomerbar Nuba-R, die naast de leegstaande site gevestigd is, bleef gevrijwaard. De politie is alvast met een onderzoek gestart naar de oorzaak, maar wellicht gaat het opnieuw om brandstichting. (foto NDZ)

KORTRIJK: Een heel matig KV Kortrijk kwam net voor de pauze op achterstand toen Morioka een strafschop feilloos omzette. Na rust probeerde Kortrijk het tij te keren en was het uiteindelijk Mboyo die Veekaa een eerste puntje bezorgde in het nog prille voetbalseizoen.

TORHOUT: Zaterdag werd door Torhout KM het plotse overlijden van Roger De Blauwe gemeld. Roger heeft zich, samen met zijn vrouw Georgette, steeds met groot engagement ingezet voor de jeugd van Torhout KM en dit als afgevaardigde, jeugdvoorzitter en vaste medewerker. Ook baatte hij jeugdlokaal de Velodroom uit. De uitvaartdienst vindt plaats vrijdag 9 augustus om 10u30 in aula De Bron, Oostendestraat 270 Torhout.