Maselis

WAREGEM: Zulte Waregem kent een moeilijke competitiestart. Essevee verloor immers op de tweede speeldag op Standard met duidelijke 4-0 cijfers. De thuisploeg maakte de klus eigenlijk al voor de rust af en zat vlak na de pauze helemaal op rozen toen Deschacht met rood mocht gaan douchen. Met een 0 op 6 moet Zulte Waregem volgende week proberen iets te sprokkelen op het veld van kampioen Genk.


KORTRIJK: De 26-jarige Bert Van Lerberghe verlaat na dit seizoen Cofidis voor Deceuninck - Quick-Step en ondertekende een contract voor twee seizoenen. De Kortrijkzaan was sinds vorig jaar aan de slag bij Cofidis.

BRIELEN: Zaterdag werd door 'Brielen In actie' en 'Wuk Met Ieper' met ondersteuning van Groen Ieper een actie op touw gezet in de Veurnseweg om de aandacht te vragen voor de leefbaarheid van Brielen. De actievoerders hadden kegels geplaatst om de snelheid af te remmen en gaven de bestuurders een folder met de actiepunten mee. Lang heeft de actie echter niet geduurd, want de actie werd stilgelegd door de politie wegens te gevaarlijk.

(Foto Twitter)