Maselis

Onbekenden hadden deze week een kippenbegraafplaats gebouwd aan kippenpark Kippegem op Krottegem, met erbij een kader met de tekst ‘Eerbetoon aan Lou Lou, Irma en Sally, slachtoffers door de hitte na deportatie’.De begraafplaats was een stil protest tegen de recente verhuis van de kippen.Het was een opmerkelijk zicht, dat nu echter al opnieuw verdwenen is..

Tot enkele maanden geleden leefden de kippen in het grasperkje achter het beschermde monument ter nagedachtenis van de Polen die Roeselare in 1944 bevrijdden. Met het oog op de herdenkingen werden de kippen verhuisd naar de ontmoetingsplek aan de overkant van de weg. Dat is hen fataal geworden en wordt nu aan de kaak gesteld. Wie er achter de actie zit, is onduidelijk.De Krottegemse Ransels met als kopstuk Frank Wauters zeggen dat ze er niets mee te maken hebben. Ondertussen  zijn de kruisjes en bloemen al opnieuw verdwenen.

 

 

 

KIPPENREN HOORT NIET BIJ EEN MONUMENT  !!!

“Een kippenren bij een monument ter ere van onze bevrijders is respectloos”, vindt schepen van Vaderlandslievende Verenigingen Dirk Lievens (CD&V). “Daarom hebben we de kippen verhuisd, in samenspraak met de mensen van Kippegem. We hebben hen de nieuwe ruimte gegeven, die ze naar eigen goeddunken konden invullen. Het is ook hun taak om voor de kippen te zorgen. Zo hebben we voorgesteld om te investeren in een afdak, maar zij kozen enkele meters schuine planken geplaatst waarachter de kippen konden schuilen. Dat drie van de zeven kippen gestorven zijn, is jammer. Maar het is de prijs van de hoge temperaturen die we vorige week noteerden. Er was in die periode sprake van dertig procent meer dode dieren.”