Maselis

RUDDERVOORDE: In de Robaardstraat ontstond zaterdagmorgen rond half negen een kortsluiting in een kabel van het elektriciteitsnet. Daardoor vatte de kabel vuur. Het waren buurtbewoners die de brandweer verwittigden. Die kon de brandende kabel blussen. Er was in de buurt tijdelijk geen elektriciteit meer.

DRANOUTER: Vrijdag was het de eerste festivaldag van de 45ste editie van Festival Dranouter. Meteen 14.500 festivalgangers zakten af naar Heuvelland voor optredens van onder meer Black Box Revelation, Novastar en The Bony King Of Nowhere. Ook donderdagavond was een voltreffer met 4.500 aanwezigen voor enkele DJ-acts en de straatanimatie.

KORTRIJK: 42 wandelaars uit de Kortrijkse regio hebben vrijdag in Slovakije een avontuur beleefd dat ze zich nog lang zullen herinneren. Op weg naar het gebergte raakte het gezelschap vast in een kabellift die blokkeerde. Ze moesten uiteindelijk allen via een smalle opening in de vloer van de gondel geëvacueerd worden. Drie mensen werden even onwel. (VHS)