Maselis

KORTRIJK: Topadvocaat Sven Demeulemeester, gespecialiseerd in sportrecht en door Vincent Tan bij diens aankoop van KVK in 2015 bestuurlijk betrokken bij de club, is concreet op zoek naar een overnemer voor KV Kortrijk. De vraagprijs zou tussen de 12 en 15 miljoen euro bedragen en er is concrete buitenlandse interesse.


BLANKENBERGE: In het Oost-Vlaamse Zwijnaarde is een 64-jarige fietser uit Blankenberge overleden nadat hij met zijn fiets in de Schelde was terechtgekomen. Het is nog niet duidelijk hoe dat gebeurd is, waarschijnlijk gaat het om een ongeval.

ROESELARE: KSV Roeselare blijft zich net voor de competitiestart in 1B versterken. Na Jonathan Vervoort (jeugdproduct van Anderlecht) en Nicolas Rommens (jeugdproduct van Westerlo) haalde men op Schiervelde nu ook Wesley Vanbelle (ex-Cercle) binnen.

ZEEBRUGGE: Op de marinebasis van Zeebrugge is het fregat F930 Leopold 1 vrijdag vertrokken voor een vijf maanden durende missie. De Leopold 1 neemt deel aan de Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1). De permanente vloot van de NAVO met wisselende deelnemers bestaat uit 6 tot 10 destroyers en/of fregatten. Op 13 december wordt de Leopold 1 en de voltallige SNMG1-vloot in de haven van Zeebrugge verwacht.

KUST: In juli zijn 560 kinderen op onze stranden verloren gelopen. Dat zegt de IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen. Dat valt goed mee, want vorig jaar waren er dat 1.100.

KNOKKE: Burgemeester Leopold Lippens weert de volledige maand augustus àlle dj’s van het strand nadat er de voorbije weken sprake was van overlast. Aanleiding is de ‘partycultuur’ die op bepaalde stranden zou heersen. “Er mag enkel nog achtergrondmuziek gespeeld worden. Dergelijke zaken maken onze badstad kapot”, aldus de burgervader.

KORTRIJK: De politie heeft drie verdachten opgepakt die woensdagavond betrokken waren bij een brutale roof in een drugspand in Kortrijk. Daarbij werd een man in het hoofd gestoken met een mes. Hij raakte vrij ernstig gewond. Eén van de daders verloor ter plaatse zijn identiteitskaart. De dieven gingen aan de haal met een som geld en, naar verluidt, ook een voorraad drugs. Tom Janssens, woordvoerder van het Kortrijkse parket, bevestigt dat er mensen zijn opgepakt. “Maar het onderzoek loopt volop en daarom kunnen we nog niet meer informatie kwijt.” (VHS)


ROESELARE: Rode Kruis Vlaanderen neemt in het najaar zijn intrek in de voormalige Carrefour aan het Stationsplein en dit met een nieuw donorcentrum, het derde in West-Vlaanderen. Er worden zeven bedjes voor plasmadonoren en drie bedjes voor bloeddonoren voorzien. Het donorcentrum, met Ooststraat 148 als officieel adres, zal open zijn van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 20 uur en op vrijdagvoormiddag van 8.30 tot 12 uur. Daarnaast zal het donorcentrum ook vier keer per jaar de deuren openen op zaterdag. (CDR)


WINGENE: In de streek van Wingene zijn meerdere bestuurders in de problemen geraakt na een tankbeurt. De oorzaak blijkt een vergissing van de brandstofleverancier, die diesel in de benzinepomp had gedaan.