Maselis

ROESELARE: Kylian Hazard, de 24-jarige broer van Eden en Thorgan en spelend lid van Cercle Brugge, is woensdag betrapt op overdreven snelheid. Hij reed meer dan 240 kilometer per uur op de E403 ter hoogte van Roeselare toen hij onderschept werd. Hij is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt, zo meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

 


DIKSMUIDE: Een 31-jarige man uit Diksmuide heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor twee brandstichtingen in zijn eigen woning. Na lang ontkennen heeft M.H. de feiten nu toch toegegeven. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van 42 maanden. De rechtbank doet uitspraak op 14 augustus.

DE HAAN: Het gewone tramverkeer tussen De Haan en Oostende is donderdagmiddag opnieuw op gang gekomen. Donderdagochtend werd een rijdraad beschadigd door een vrachtwagen, waardoor het tramverkeer meer dan vier uur onderbroken was.

WEVELGEM: De bibliotheek van Wevelgem is als enige West-Vlaamse bib geselecteerd voor de tweejaarlijkse wedstrijd Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel. Dat is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad. Het publiek kan trouwens meestemmen. Daarvoor kan je terecht op www.bibliotheekblad.be. De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 september tijdens Informatie aan Zee in Oostende.