Maselis

BRUGGE: Na Wesley verhuist ook Marvelous Nakamba van Club Brugge naar Aston Villa. De nieuwkomer in de Premier League bevestigde zijn komst donderdag met een filmpje op Twitter. Nakamba (25) stapte in de zomer van 2017 van Vitesse over naar Club Brugge. De verdedigende middenvelder stond constant in de kampioenenploeg van Ivan Leko. Vorig seizoen verloor hij na een blessure zijn plek aan Mats Rits. Club Brugge vangt voor de Zimbabwaanse international naar verluidt twaalf miljoen euro.


DE HAAN: In De Haan heeft een vrachtwagen donderdagochtend een rijdraad van de kusttram beschadigd. Door dat incident rijden er geen trams tussen Oostende en De Haan, meldt Inge Debruyne van De Lijn. De Lijn zet vervangbussen in.


BRUGGE: Het gevangenispersoneel in de gevangenis van Brugge weigert het werk te hervatten. De gesprekken tussen directie en het personeel zitten immers muurvast. Na een geval van agressie waarbij een gedetineerde 3 cipiers zwaar toetakelde, stelde het personeel een lijst eisen op voor de directie. "We hebben de indruk dat er niet geluisterd wordt en er weinig respect is voor de werknemers", zegt ACOD-secretaris Gino Hoppe. " De directie beseft niet goed wat er precies gebeurd is. Dit had slecht kunnen aflopen. "Donderdag vindt nog een overleg tussen directie en personeel plaats. "Als er geen verandering komt, kan dit uitdraaien op een staking."


POPERINGE: Heeft maïsboer Marc D. uit Reningelst een schot heeft gelost in de richting van een groepje KLJ’ers die op een akker tussen zijn maïs liepen? Die vraag probeert het Ieperse gerecht uit te klaren. De geschrokken KLJ’ers zeggen van wel, de boer ontkent. De politie vond geen wapen bij hem. Er waren ook geen kruitsporen op zijn handen of kledij. (VH)

RUMBEKE: In overleg met de politie en het stadsbestuur werd vorige week beslist om de wielerwedstrijd Dominique Feys te schrappen omwille van de hitte. Ondertussen heeft de Onafhankelijke Vlaamse Wieler Federatie (OVWF) een nieuwe datum geprikt voor de wielerwedstrijd. Die wordt verreden op zondag 4 augustus. Wie er bij wil zijn wordt vanaf 13.30 uur verwacht ter hoogte van café Torentje in de Oekensestraat. (CDR)