Maselis

ROESELARE: Dinsdag 6 augustus is het exact drie jaar geleden dat Greg Van Avermaet goud behaalde op de Olympische Spelen. KOERS heeft hierop graag het glas… of beter… de koffietas. Het zwarte goud is tenslotte de lievelingsdrank van Gouden Greg.

ZWART GOUD "Dit is de beste dag uit mijn leven. Hier zijn gewoon geen woorden voor.” Met deze woorden omschreef Greg Van Avermaet op 6 augustus 2016 zijn gouden prestatie op de Olympische Spelen in Rio De Janeiro. Drie jaar later blikt KOERS graag terug op dit historisch wielermoment van olympisch goud met… zwart goud. Tegenwoordig is koffie voor wielrenners net zo onmisbaar als de fiets zelf. Ook de olympisch kampioen is een grote liefhebber van het zwarte goud. Na de winst schonk hij z’n olympische ploegmaats een espressomachine, hij mag zichzelf geoefend thuisbarista noemen én lanceerde eind 2018 zijn eigen koffiemerk ‘GVA Coffee’.

 

 

TWEE KAMPIOENEN, ELK IN HUN EIGEN DISCIPLINE Dag op dag drie jaar later blikt KOERS terug op dit historisch moment en haalt het de beste koffiezetter en -proever van België naar het museum. Naast zijn tweevoudige titel als Belgisch kampioen Cuptasting, kroonde Louis Donck – zaakvoerder van Donko’s Koffie in Roeselare – zich eerder ook al tweemaal tot Belgisch kampioen Barista. Dat maakt van de zaakvoerder van Donko’s Koffie in Roeselare niet alleen de beste koffieproever, maar ook de beste koffiezetter van het land. Donck staat stil bij de evolutie in de koffiewereld en huidige trends zoals specialty coffee, terroit en cépage, espresso en slowcoffee, cupping, latte ar, ... Aansluitend volgt een praktische demo met de nodige proevers.

PRAKTISCH

Wat? Exclusieve koffieworkshop door tweevoudig Belgisch kampioen Cuptasting en tweevoudig Belgisch kampioen Barista Louis Donck
Aanleiding? Terugblik op Olympisch goud voor Greg Van Avermaet in 2016
Datum? Dinsdag 6 augustus
Uur? Start om 14 u., einde voorzien omstreeks 15.45 u.
Doelgroep? Koffieliefhebbers, coffee riders, ..

Kostprijs? 15 euro per persoon, inclusief gratis bezoek aan KOERS
Inschrijven? Online inschrijven en betalen via het online invulformulier op de website en dit vóór 5 augustus.