Maselis

ANZEGEM: Een man en een vrouw uit Anzegem zijn samen met een Nederlander veroordeeld voor het kweken van cannabis. Ze kregen tot 22 maanden cel. De Belg moet ook 80.000 euro aan drugswinsten terugbetalen. De bal ging aan het rollen dankzij de eigenares van de woning in Anzegem die door het koppel gehuurd werd.


KORTRIJK: Vanaf 1 september zal de trajectcontrole op de N50 tussen Bellegem en Kooigem operationeel zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de lokale politiezone Vlas. De camera’s staan er al sinds november vorig jaar, maar werkten al die tijd niet door problemen met de database van de federale politie.

DE PANNE: Drie nieuwe politiedrones moeten de kuststrook van De Panne tot Nieuwpoort helpen bewaken. De drones kosten 80.000 euro. "Dat is veel geld, maar we verwachten ook veel van die toestellen", zegt korpschef Nicholas Paelinck van de politiezone Westkust - Koksijde, De Panne en Nieuwpoort in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Hij verwijst naar de transitmigrantenproblematiek waarbij in het verleden al tot meer dan 90 sans-papiers per dag werden opgepakt.

BRUGGE: Club Brugge en het Engelse Bournemouth voeren vergevorderde gesprekken over Arnaut Danjuma (22). Enig struikelblok lijkt nog het prijskaartje. Club wil minstens 15 miljoen euro, liefst 20. Bournemouth kwam Danjuma op het spoor na zijn flitsend seizoensbegin vorig jaar en zijn magnifieke goal tegen Atlético in de Champions League.

ROESELARE: De problemen met het leidingwater in delen van de Beversesteenweg, de Leopold III-laan, Het Speelgoed en de Rozendaalstraat houden aan. Een week nadat het water ondrinkbaar werd verklaard, blijft het kookadvies gelden. De oorzaak is een externe bron. Er komt dus water van een externe bron in ons leidingnet, maar de locatie van het probleem hebben we nog niet achterhaald.