Maselis
Nadat schrijver en Regisseur Werner Vanbranteghem de handdoek in de ring wierp konden de leden van, de Roeselaarse Reveu Compagnie er niet om lachen. Er zat inderdaad heel wat sleet op want de Roeselaarse toestanden kwamen helemaal niet meer aan bod. De toeschouwer verwachtte meer van de Reveu maar de vroegere Regisseur begreep nog altijd niet wat het publiek wilde. De belangstelling daalde zienderogend en tijdens de laatste voorstelling speelde men voor amper 30 mensen. Vanbranteghem duwde op de noodstop en besloot te stoppen. De spelers bleven verweesd achter met gemende gevoelens. De Regisseur verdween van het toneel en de overige leden staken de koppen bij elkaar. Ze richtten een nieuwe vereniging op ' Rap van Tong ' 
 
Als alles meezit, kan Roeselare vanaf maart 2021 opnieuw genieten van een revue met de vertrouwde personages als Mongske en Jules. Zij willen revue brengen zoals het hoort, waarbij Roeselare centraal staat en de actualiteit op de korrel wordt genomen. “Zelfs de politici vonden de revue de voorbije jaren te braaf”, horen we bij het kersverse bestuur.
Zeven ex-leden richtten zopas Rap van Tong op, een nieuwe vereniging die zowel revue als toneel wil brengen. “Overal waar wij de voorbije maanden kwamen, kregen we te horen dat het zo jammer is dat het gedaan is met de revue”, vertelt Mario Bisschop, bestuurslid commissaris van Rap van Tong. “Het publiek is dus echt wel vragende partij. Bovendien zit revue ook gewoon in ons hart en hangen we als groep goed aaneen.”