Maselis

KNOKKE-HEIST: Strandbars in Knokke-Heist mogen deze zomer de volumeknop van hun geluidsinstallatie nog maar tot 70db opendraaien. Vroeger was dit nog 80 db. De achtergrondmuziek is trouwens enkel toegelaten van 12 uur 's middags tot acht uur 's avonds. Het is het tweede jaar op rij dat Knokke-Heist het geluidsniveau van de beachbars aan banden legt.

DIKSMUIDE: Vlakbij het stadscentrum van Diksmuide komen er 180 nieuwe woningen. Hiervoor werd donderdag het startschot gegeven bij de start van de infrastructuurwerken en dit door burgemeester Lies Laridon, Geert Sanders (WVI), Daniël Vanpoucke (De Mandel) en Frans Verhegge (Woonmaatschappij Ijzer en Zee). Het woonproject met zowel sociale koopwoningen, huurwoningen en appartementen als sociale en vrije kavels heeft een oppervlakte van 7 hectare.

IZEGEM: Een man bedreigde zijn partner donderdagmorgen met een mes in Izegem. Niemand raakte gewond. Dat gebeurde in een woning in de Ommegangstraat. De politie werd verwittigd en die was snel ter plaatse.

LICHTERVELDE: Donderdagmorgen reed een bestelwagen die te hoog geladen was zich vast in de spoorwegtunnel. De laadbak was daardoor volledig vernield. Door het ongeval moest het verkeer omrijden. Het is niet de eerste keer dat een voertuig zich vastrijdt in de tunnel van 2,30 meter hoog.

DIKSMUIDE: Het schepencollege in Diksmuide kan aanblijven. De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft de klacht van de oppositie verworpen. Volgens de oppositie zouden na de gemeenteraadsverkiezingen twee voordrachtsakten ondertekend zijn. Volgens de Raad voor Verkiezingsbetwistingen telt de versie van voor de verkiezingen niet als akte en is de klacht dus onterecht. Oppositiepartij SP.A gaat in beroep tegen deze beslissing.

VEURNE: De brandweer van Veurne werd donderdagavond opgeroepen voor een niet alledaagse klus. Een voertuig had drie grote betonnen bloembakken aangereden op de Houtmarkt. Die moesten met een kraanwagen terug op hun sokkel geplaatst worden. Alhoewel er zware schade aan het voertuig moet zijn, is het toch kunnen wegrijden. De politie zal proberen de vernieler die vluchtmisdrijf pleegde op te sporen.

ZWEVEZELE: Kurt Bataille (49) zal volgend seizoen geen trainer meer zijn bij KSKV Zwevezele. Hij kreeg te horen dat zijn contract niet verlengd zal worden. Een opvolger moet nog aangeduid worden. Kurt stond twee jaar aan het sportieve roer en zorgde voor de promotie naar derde amateurklasse.