Maselis

INGELMUNSTER: Nieuwe inwoners van Ingelmunster zullen voortaan geen verenigingscheques meer krijgen. Sinds januari 2014 kregen nieuwe inwoners twee cheques van tien euro. Die waren bedoeld om hen te verwelkomen en ze konden die uitgeven in het lokale verenigingsleven. Schepen Nadine Verheye: "Van de 3.313 cheques uitgeschreven cheques zijn er maar 88 binnengebracht door de verenigingen. Dat betekent dus dat amper 44 nieuwe gezinnen daar gebruik van hebben gemaakt. De weinige cheques die nog in omloop zijn, kunnen worden ingewisseld tot aan de vervaldatum." De gemeente werkt ondertussen aan een nieuwe formule om nieuwe inwoners te verwelkomen.

WINGENE: Het gemeentebestuur van Wingene gaat het Agentschap Wegen en Verkeer vragen om een zebrapad aan te leggen aan de vernieuwde bushaltes op de Hillesteenweg. De vraag werd in 2014 al eens gesteld, maar toen afgekeurd. Nu is de verkeerssituatie wel verandert.

 

 

ROESELARE: West-Vlaanderens Mooiste organiseert op 16 en 17 maart, in samenwerking met Fiets!, Vlaanderen Elektrisch in de conferentiezaal van Expo Roeselare. Tussen 10 en 18 uur kun je er een ruim assortiment e-bikes ontdekken en krijg je advies van echte experts in hun vak. Op zondag kun je bovendien het gamma van Segway uittesten. Daarnaast zijn er heel het weekend workshops. Zo leer je wat te doen als je pech krijgt onderweg en staat de Belgisch kampioen bandenleggen ook paraat met raad en daad. Ook maak je als bezoeker kans op een fietsreis naar Nederland. De beurs is zowel op zaterdag als zondag gratis te bezoeken van 10 tot 18 uur.