Maselis

Er gaat geen week voorbij zonder dat jongeren vanuit het hele land de straat optrekken in Brussel of een andere stad om een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen van de overheid. De Klimaatspijbelaars hebben van het klimaat een hot topic gemaakt en verplichten iedereen na te denken over hoe hij of zij zijn steentje kan bijdragen. Office On Wheels gaat met zijn kantoorbussen al vól voor duurzame mobiliteit en riep scholen dan ook op zich kandidaat te stellen en kans te maken op een heen- en terugrit met de kantoorbus naar de klimaatmars op vrijdag 15 maart in Brussel.
Uit de vele inzendingen kwam Het Guldensporencollege van Kortrijk als winnaar uit de bus voor West-Vlaanderen nadat een van de leerkrachten, Elisabeth Sinnaeve, de volgende facebook post plaatste: ““Perfect voor mijn leerlingen kantoor van 3 en 4 office uit het guldensporencollege Kortrijk . En we zijn in de lessen algemene vorming net bezig over het klimaat. Duimen maar. Ideaal ook dat ze allen hun eigen laptop hebben van de school.” Leerlingen ‘Office’ krijgen les in de ‘Office On Wheels’ bus.

Ernstige reactie

Spijbelen voor klimaat wordt schooluitstap
———————————————————-
 
Een onderwijsminster die scholen, direkties , leerkrachten en schoolgaande jeugd aanzet tot spijbelen en betogen , nooit gezien of gehoord ! 
 
Niet te geloven en pedagogisch totaal onverantwoord 
 
Staken is ,volgens Mevrouw Crevits  en de onderwijskoepels , vanaf nu, geen recht meer , maar een plicht Betogen is verplicht geworden Wat een stichtend voorbeeld voor een beleidsverantwoordelijke ! 
Is dit de pedagogische meerwaarde van ons onderwijs anno 2019 ? 
 
Scholieren horen op de schoolbanken - niet om op straat te lopen .
Ze hebben later  nog tijd genoeg om te betogen  of om bij een of andere vakbond of partij  aan te sluiten 
 
Of kadert dit allemaal in een stijgende verkiezingskoorts ? 
 
 
Geert Messiaen
Izegemseaardeweg 198
8800 Roeselare