Maselis
WEST-VLAANDEREN – Met ervaring en jong talent en met lef en ambitie. Zo trekt de N-VA in West-Vlaanderen op 26 mei naar de kiezer. De volledige lijsten voor de Kamer en het Vlaams Parlement werden vandaag goedgekeurd door de nationale N-VA-partijraad.
 
Dat Sander Loones uit Koksijde de West-Vlaamse Kamerlijst zou trekken, stond al vast. Yngvild Ingels uit Menen, nieuwkomer in de politiek gespecialiseerd in het veiligheidsbeleid wordt zijn running mate op de tweede plaats. De top zeven wordt vervolledigd door Björn Anseeuw, uittredend Vlaams Parlementslid en schepen in Oostende (plaats 3), Koenraad Degroote, Kamerlid en burgemeester van Dentergem (4), Brugs Kamerlid An Capoen (5), Roeselaars Kamerlid Brecht Vermeulen (6) en Dimitry Soenen, kersvers schepen in Ieper (7). Daphné Dumery, de nieuwe burgemeester van Blankenberge wordt co-lijstduwer, samen met Jean-Marie Dedecker, die als onafhankelijke kandidaat de N-VA-lijst versterkt.
Voor het Vlaams Parlement is Vlaams volksvertegenwoordiger en Izegems burgemeester Bert Maertens de lijsttrekker. Nieuwkomer Maaike De Vreese uit Brugge komt op de tweede plaats.