Maselis

OOSTENDE: Burgemeester Bart Tommelein is niet verwondert dat de Britse regering de samenwerking met Seaborne voor de ferrylijn tussen het Engelse Ramsgate en Oostende stopzet. "Dit bewijst dat wij met het nieuwe stadsbestuur gelijk hadden om harde garanties te eisen van Seaborne."

IEPER: De politie van de zone Arro Ieper vraagt uit te kijken naar een donkergrijze Renault Megane met Belgische nummerplaat ‘1 CCS 198’. De wagen werd al verschillende keren opgemerkt bij diefstallen met braak of pogingen tot diefstal met braak in verscheidene politiezones. Wie meer info heeft, kan de politie contacteren op het nummer 057 23 05 00 of via noodcentrale 101.

WAREGEM: De 32-jarige Björdal verlaat al na twaalf maanden Zulte Waregem, alwaar hij zich nooit kon doorzetten. In totaal kwam hij tot twaalf officiële duels. De drievoudig Noors international keert nu terug naar zijn vaderland, namelijk naar Valerengen, de nummer zes van de vorige competitie.

PITTEM: In de Damstraat is zaterdagnamiddag een grote popelier door de hevige wind omver gevallen, op een hoek van een woning. De schoorsteen en een deel van de muur moesten eraan geloven. De schade aan de woning is groot. Burgemeester Ivan Delaere spreekt van een 'voorlopig' onbewoonbaar huis. Er vielen geen gewonden.

Foto: Lieven S.

KEMMEL: Zaterdagochtend werd vastgesteld dat de muren van de bezinningsruimte op de gemeentelijke begraafplaats door vandalen werden beklad met graffiti-teksten. De gemeente heeft klacht ingediend bij de politie. Er zal gekeken worden om te proberen alles zo vlug mogelijk te verwijderen.

LICHTERVELDE: In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een chauffeur op een geparkeerde wagen in de Markstraat in Lichtervelde. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Volgens de politie, die de vaststellingen deed, gaat het vermoedelijk om een rode BMW. Dat hebben enkele jongeren, die van het jeugdhuis De Keirse kwamen, gezien. De politie is nu op zoek naar de dader.

DEERLIJK: Zaterdag kort voor de middag was er een brand door een defect verwarmingstoestel in een winkel in de Vichtesteenweg. De brandweer had het vuur snel onder controle, toch was er heelwat rookschade. De Vichtesteenweg werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

ROESELARE: Vrijdagavond werd onder massale belangstelling de achtste editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré in Roeselare voorgesteld. De startplaats is niet meer Ieper zoals de voorbije jaren maar wel Aalter. De aankomststreep is ook verlegd van het centrum van Beveren-Roeselare naar de ST Amandsstraat alwaar op de Moermanparking een heus VIP-dorp wordt opgezet. De profwedstrijd is ook opgenomen in de Bingoal Cycling Cup zodat de laatste vijftig kilometers op het grote scherm komen, dat op Sporza. Wielerliefhebbers zakken dus best af op zondag 10 maart naar de Rodenbachstad of volgens alles vanaf 15 uur op TV. Er is in Roeselare ook nog een voorwedstrijd vanaf halféén voor de nieuwelingen.