Maselis

ARDOOIE/DE PANNE: Morgenavond wordt in Plopsaland De Panne Miss België 2019 verkozen. Bij de 30 finalistes zijn er zes West-Vlaamse kandidates. De laatste West-Vlaamse winnares was de Brugse Romanie Schotte in 2017. Eén van de finalisten is Emily Van Eeckhoutte (19), afkomstig uit Ardooie. Ze is studente Handelswetenschappen en was één van de gezichten van onze zomerspecial. Veel succes Emily! (foto Kurt Maddens)

ROESELARE: Het nieuwe zwem- en sportcomplex Sportoase in Roeselare heeft al 90.000 bezoekers over de vloer gekregen. Meteen na de opening was er een brand en werden twee sauna’s vernietigd. Maar dat hield de bezoekers niet tegen. Er kwamen al meer dan 78.500 mensen zwemmen, de fitness en de groepslessen lokten ruim 10.000 bezoekers.

ARDOOIE: De gemeente Ardooie bergt haar plannen voor de bouw van een eigen crematorium definitief op. Het crematorium zou gebouwd worden in samenwerking met een privéontwikkelaar uit Zwevezele, maar die publiek-private constructie kreeg forse tegenwind van Vlaams minister van binnenlands bestuur Liesbeth Homans. Het crematorium zou komen op het bedrijventerrein ter Vlucht.

HARELBEKE: Bruno Derveaux (45) is de nieuwe hoofdtrainer van KRC Harelbeke. Bestuur en trainer hebben vrijdag een overeenkomst getekend voor het seizoen 2019-2020. Hij is ondertussen al 22 jaar coach en boekte mooie resultaten. De laatste negen jaar was hij aan de slag bij KFC Meulebeke. Hij bracht vorig jaar nog de ploeg met een kampioenstitel naar eerste provinciale.

RUMBEKE: KSV Rumbeke is in diepe rouw. Chiel Potié, een speler van de reserven, is op vijfentwintigjarige leeftijd overleden. Hij was voetballer bij de reserven, afgevaardigde bij de dames en vriend van dameskapitein Lize Devos. (foto Kurt Maddens)

TIELT: Vrijdagmorgen om 10 uur kreeg de brandweer van Tielt een oproep omtrent een zware woningbrand langs de Vredestraat. Bij aankomst was er al een hevige rookontwikkeling. In het gebouw werden er acht bewoners geëvacueerd. Ze werden tijdelijk ondergebracht in het nabijgelegen politiebureel. Ondertussen had de brandweer het vuur snel onder controle, maar de schade aan het appartement is groot. Wat de oorzaak juist is, zal het onderzoek uitwijzen.