De koffer van Mandelnieuws

Helende monumenten & heerlijke momenten in Zierikzee: Romantik Hotel Mondragon als uitvalsbasis

Ingediend door Stefaan op di, 07/03/2023 - 19:31

Ha, de kreeften en oesters achterna en tussendoor volop monumenten ontdekken want we strijken deze maand neer in Zierikzee. Noteer: Schouwen-Duiveland telt zo’n 35.000 eilandbewoners die resideren in schattige plaatsen als Scharendijke, Brouwershaven, Bruinisse, Renesse en Zierikzee. Nederland op z’n mooist, vooral in deze voorjaarsperiode.

Cupido jaagt weer op romantiek en dan is Brugge zeker nooit nooit veraf

Ingediend door Stefaan op do, 09/02/2023 - 09:00

Begin februari: Cupido jaagt weer op romantiek en dan is Brugge zeker nooit nooit veraf. Als er iemand is die wist hoe de romantiek tussen geliefden te onderhouden, dan was het wel Giacomo Casanova. De Italiaan uit de achttiende eeuw deed er alles aan om zijn geliefde voor zich te winnen en te houden, in tegenstelling tot die gluiperd van een Don Juan die enkel op korte avontuurtjes uit was.

Karlsruhe: Welkom in de Waaierstad of Duitslands’ eerste Creative City of Media Arts

Ingediend door Stefaan op za, 12/11/2022 - 09:00

Zullen we deze maand even het oh, zo geroemde Zwarte Woud, gaan ontdekken? We laten voor de gelegenheid de stereotypen van Bratwurst, witte kniekousen en Tirolerhoedjes voor wat ze zijn en staan op een vrijdagmiddag hoopvol met een Thalysticket naar Karlsruhe op een West-Vlaams perron. Hotel Rio wordt drie dagen onze uitvalsbasis voor een stukje ontplooiing ‘Hip Duits toerisme anno 2022’.

Vayamundo Houffalize: prachtige uitvalsbasis voor magisch fietsen en boeiend oorlogstoerisme

Ingediend door Stefaan op ma, 03/10/2022 - 23:05

Op zo’n uurtje rijden van Luik en Maastricht ontvouwt zich een prachtig Ardennen-landschap, ideaal voor een weekendje uit met het ganse gezin. We kozen voor Vayamundo Houffalize als uitvalsbasis om de vele kronkelende wandelpaden langs tal van klaterende riviertjes, spannende hikingroutes en natuurgebieden te bezoeken. En je krijgt het nog een flinke saus cultuur bovenop.