ROESELARE : MSKA supportert voor Red Devils

ROESELARE - De bakkersstudenten van het MSKA in Roeselare helpen mee om de Rode Duivels naar de eindoverwinning van het EK voetbal te stuwen. De jongeren verkochten vrijdag meer dan honderd lekkernijen in de Belgische driekleur. Onder andere rood-geel-zwarte merenguetaartjes, tompouces en donuts gingen vlotjes over de toonbank. foto: Jos 

Tijdens het schooljaar openen de studenten bakkerij aan het MSKA in Roeselare op vrijdagmiddag hun winkel. Die kleurde deze week in aanloop naar de start van het Europees kampioenschap voetbal rood, geel en zwart. “Een tweetal weken geleden startten we met de voorbereidingen. We maakten merenguetaartjes, boules, chocolademousse, donuts, grote taarten,... Alles rond het thema en onze Rode Duivels”, aldus Maris Vandenbroucke (17), Jeremy Gadek (19) en Jana Delchambre.

Zij stonden vrijdagochtend, getooid in duivelse outfit, de eerste klanten op te wachten. “We zijn zelf supporter van de Rode Duivels. Aan zo’n leuk project mogen meewerken, is dan ook heel erg leuk. We moesten soms erg gedetailleerd te werk gaan. Dat maakte het moeilijker, maar de uitdaging was des te groter.” De bestellingen stroomden de voorbije week binnen. In totaal mocht de school meer dan honderd bestellingen noteren. “We wisten wel dat het EK voor een extra verkoop zou zorgen, maar hadden nooit gedacht dat het zo goed zou gaan”, aldus de drie studenten.

Geschreven door
Mandelnieuws