ROESELARE: 8000 vaccins per week

Het systeem van de QVAX-reservelijst werkt als volgt: als je jou registreert, geef je aan dat het vaccinatiecentrum je mag oproepen om op het einde van de dag een vaccin te ontvangen. Je moet binnen het halfuur de oproep kunnen bevestigen en je naar het centrum begeven. Zo niet, vervalt de uitnodiging en wordt iemand anders opgeroepen.

Wie dit wil en kan, schrijft zich in voor deze nationale reservelijst via de website www.QVAX.be. Je hoeft niet naar het callcenter van het vaccinatiecentrum te bellen.

-      Elke meerderjarige kan zich op de website aanmelden met het rijksregister-nummer en een account aanmaken.

-      Je kan er aangeven welke dagen of dagdelen je beschikbaar bent en je contactgegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres opgeven. Deze gegevens kan je via je account voortdurend aanpassen naargelang je beschikbaarheid (vergeet dat niet te doen).

-      Als er plaatsen vrijkomen, contacteert het vaccinatiecentrum de mensen op die lijst volgens prioriteit en leeftijd.

-      Je ontvangt dan een e-mail (de afzender is noreply@doclr.be) en/of een sms (de afzender is 8811). Via een link in die e-mail of sms moet je vervolgens bevestigen dat je naar het vaccinatiecentrum komt.

Centrummanager Dieter Ducoulombier geeft een belangrijke tip : “Ben je niet zo vaardig met de computer, durf zeker hulp aan familie of vrienden te vragen. Het is handig om bij de online registratie op QVAX.be het telefoonnummer van de vriend of het familielid in te vullen in plaats van je eigen telefoonnummer, zodat jouw hulp de sms ontvangt en jou kan contacteren. Als je een sms ontvangt, moet je online inloggen op je account om je afspraak te bevestigen. Neem nu Albert bijvoorbeeld. Hij vroeg zijn dochter Kathleen om hem in te schrijven op de QVAX-lijst. Kathleen vulde haar eigen telefoonnummer in, niet die van haar vader. De oproep-sms kwam dus meteen bij haar terecht. Zij kon makkelijk binnen het halfuur bevestigen via het account op de computer en belde haar vader op dat hij over een halfuur verwacht werd in het vaccinatiecentrum.”

De komende weken 8 000 vaccins per week
Op dit moment draait het vaccinatiecentrum Roeselare op volle toeren. Op 1 mei werd de 25 000ste prik gegeven aan de Hoogleedse Lutgarde. In de week van 3 mei worden 2916 tweede prikken en 4900 eerste prikken geplaatst. Op piekdagen in mei zal het vaccinatiecentrum tot 12 uur per dag open blijven.

In mei klimmen we op tot 8 000 gevaccineerde personen per week, om op kruissnelheid te komen naar meer dan 10 000 vaccins per week in juni. Het centrum houdt uit ervaring rekening met 6 procent aan annulaties en mensen die niet opdagen. Er zullen dus per week een pak uitnodigingen uitgestuurd worden naar mensen op de reservelijst. De oudere mensen op de lijst worden eerst gecontacteerd. Het vaccinatiecentrum doet een warme oproep om in te schrijven op de QVAX-reservelijst via www.qvax.be.

Alle laatste nieuws vind je op www.roeselare.be/vaccinatie en op www.laatjevaccineren.be

Geschreven door
Mandelnieuws/ Foto Stad Roeselare