ROESELARE: Rotary-clubs steunen komende drie jaar MUG Heli voor 150.000 Euro!

Twee jaar geleden heeft Yves Peene  ter voorbereiding van zijn jaar als voorzitter van Rotaryclub Roeselare Mercurius contact gezocht met Dr. Nicolas Müller, spoedarts en bezieler van de MUG-Heli. Zijn gedrevenheid en passie voor de MUG-Heli sterkten Yves meer en meer voor het project. Het idee om samen met zoveel mogelijk clubs de helikopter te steunen werd positief onthaald. 

"De clubs werden aangeschreven, afspraken werden vastgelegd, als voorzitter ging Yves, telkens vergezeld door een aantal leden (gemiddeld 5 leden ) op bezoek. We hebben het 31 keer gedaan, steeds opnieuw met veel enthousiasme. De respons van mijn collega-voorzitters voor het project zijn groot."

Yves Peene was sterk onder de indruk van de vele reacties : “Gedreven begon ik mijn eerste bezoek met een presentatie van 26 slides, op het einde waren dat er 160. Nooit heb ik gemerkt dat de aandacht minderde, integendeel. De MUG-Heli leeft bij de mensen, het is een dankbaar onderwerp. Van de gelegenheid heb ik zelfs de app 112 uitgelegd. Dankzij mij zullen vele Rotariërs nu die app geïnstalleerd hebben op hun smartphone. Het kan je leven redden want in een panieksituatie vergeet je wel eens het juiste nummer. Na mijn presentatie was de overtuiging van het nut en voortbestaan van de MUG-Heli groot. Het viel me trouwens op hoeveel mensen er al een beroep hadden gedaan op de Heli.”

"Als dank voor de financiële steun staat het Rotary-logo voor 3 jaar op de helikopter en uiteraard zijn we daar heel fier op. De verbondenheid onder Rotary-leden is enorm groot, zelfs wereldwijd. We zijn de oudste serviceclub met een vertegenwoordiging in 165 landen en tellen 1,22 miljoen leden.  Onder het motto “Service above self” steunen we in onze regio jaarlijks honderden projecten."

"De kers op de taart is uiteraard het weerzien van alle collega-voorzitters die deelnemen in dit project met volle overtuiging en rotsvast geloven in het nut en de méérwaarde van de MUG-Heli. Ik ben de vrienden van Rotaryclubs Tielt, Eeklo, Gistel, Aalter, Brugge, Izegem, Menen, Kortrijk, Damme, Waregem, Oostende, Poperinge, Kortrijk-Leie, Brugge-Zuid, Kruishoutem, Brugge-West, Diksmuide 86XX, Knokke-Oostkust, Torhout-Houtland, Kortrijk-Groeninghe, Zeebrugge-Oosthoek, Nieuwpoort-Westhoek, Koksijde-De Panne-Veurne, St.Jan-in-Eremo-Krekenland en uiteraard mijn eigen 53 leden van Rc Roeselare-Mercurius enorm dankbaar. Samen hebben we voor dit jaar 50.000 euro geschonken en in de rand van dit project werd er zelfs nog bijna 10.000 euro extra geschonken."
 

Geschreven door
Mandelnieuws
Youtube video