ROESELARE : Maai me nog niet-actie

Vandaag telt de stad Roeselare het aantal bloemen en ander gewild onkruid die door het nieuwe maaibeleid kans krijgen om te bloeien. Zo kunnen we onze nectarscore bepalen. Misschien deed jij ook mee met de actie Maai Mei Niet en telde je ook mee tijdens het bloementelweekend? Laat het met een leuke foto zeker weten op verborgenparel

Naast het de Coninckplein, testen we het effect van niet of anders maaien ook nog uit op andere locaties in Roeselare. Hiermee neemt de Stad een aanloop naar nog meer ongemaaide randen, bermen en graspleintjes om zo het nectarbuffet voor de vele insecten uit te breiden en een boost te geven aan de biodiversiteit! Ook tijdens de Week van de Bij (30 mei t.e.m. 6 juni) maaien we nog niet. Sommige plaatsen krijgen zelfs de kans om de hele zomer te groeien en te bloeien.

Met krijt op stap
Op de 1000-soorten dag van 12 en 13 juni wil de Stad, samen met jou, onze stedelijke natuur nog meer in de kijker zetten. Alle planten tellen, ook de kleintjes! We doen een warme oproep aan iedereen om in de week vóór 12 juni stoepkrijt en een zoekkaart op te halen in ARhus. We gaan samen krijten. Elk plantje dat je vindt tussen de voegen van de straattegels of opklimmend tegen de huizen: omcirkel het en schrijf er met stoepkrijt de naam bij. De meest voorkomende soorten vind je op de zoekkaart. Zo willen we tonen dat natuur overal kan kiemen en dat ook deze kleine plantjes hun bijdrage leveren. Wil je nog meer weten? Kom dan op 12 juni langs in het Sterrebos. Neem deel aan de explotheek of ga op onderzoek in de poel.

Geschreven door
Mandelnieuws