Maselis

Ik ben Emily Van Eeckhoutte, woonachtig in Ardooie en 18 lentes oud. Ik studeer Handelswetenschappen aan de universiteit van Gent. Ik ben kandidate Miss West-Vlaanderen voor Miss België 2019.

"Ik heb in de maand juli gewerkt in de Lingeriezaak Artemis te Ardooie. Het is al mijn derde zomer dat ik daar mijn vakantiejob heb gedaan. Ilse Deloddere, de bazin, steunt mij ook heel goed tijdens mijn avontuur. De bikini’s en de kleedjes die ik heb aangedaan voor de foto’s komen ook van bij haar. Tussen het werken door had ik het ook druk met de verkiezing. Ik ben al veel gaan flyeren en heb al enkele evenementen bijgewoond. Ik probeer dit ook te doen in de maand augustus. Het is voor mij heel belangrijk dat mensen weten wie ik ben en hoe ze kunnen stemmen op mij. Mijn flyertjes zijn mijn visitekaartjes."

"Mijn tofste zomer tot op heden zal zeker en vast de huidige zomer zijn! Ik vind het geweldig om mij bezig te houden met de voorbereidingen voor de verkiezing. Het is spannend en ik kijk er enorm naar uit. Ik heb al heel veel nieuwe mensen leren kennen en dat vind ik heel fijn!"

"Een echte droombestemming heb ik niet. Ik ben iemand die heel graag reist en wil heel graag de wereld zien. Er zijn enorm veel landen die mij aanspreken en die ik ontzettend graag eens zou willen bezoeken. Ik heb onlangs New York en Dubai bezocht, dat vond ik geweldig!! Dit zijn nu wel grootsteden, maar ik kan evengoed genieten van een klein, gezellig dorpje in Italië. Als ik er iets moet uitkiezen, dan lijkt Australië mij heel mooi om te gaan ontdekken, dus dat staat zeker en vast nog op mijn verlanglijstje!"

"Ik neem deel aan Miss West-Vlaanderen omdat het al altijd een droom van mij geweest is om deel te nemen. Al van kindsaf ben ik gefascineerd door de verkiezing en keek ik enorm op naar de deelnemende meisjes. Het is al heel lang dat het een jaarlijkse gewoonte is om naar de finale te kijken op televisie. Na het kijken van de verkiezing in januari, ben ik er terug over beginnen nadenken om deel te nemen. Het is een droom en dromen moet je achterna gaan, dus dan heb ik besloten om mij in te schrijven.

Mijn doel is om een ontzettend mooie ervaring op te doen, veel nieuwe mensen te leren kennen. Maar meest van al om met het kroontje naar huis te mogen gaan. Het is altijd een droom geweest om Miss België te zijn, dus daar ga ik nu ook voor de volle 200% voor. Het lijkt mij geweldig om je land te mogen vertegenwoordigen en om een voorbeeld te kunnen zijn."

"De organisatie heeft al enkele jaren hetzelfde goede doel. Dat is namelijk ‘Hope For The Children’ in Cambodja. Ze hebben over de jaren heen al zeer mooie bedragen verzameld om zo de kindjes en de bevolking daar te kunnen helpen! En natuurlijk wil ik heel graag mijn steentje bijdragen. Daarom verkoop ik haarborstels twv. €10 en de volledige opbrengst gaat integraal naar dit goed doel! Als mensen er een zouden willen bestellen, mogen ze mij altijd een berichtje sturen via facebook. Op mijn facebookpagina staat ook alles nog eens uitgelegd, dus ik hoop dat ik een mooi bedrag kan overhandigen aan de organisatie!!

Deze zomer is het voor mij vooral heel belangrijk dat ik veel stemmen verzamel. Het telt voor 1/3 mee voor de uiteindelijke einduitslag. Mensen kunnen op mij stemmen door: MWV 25 naar 6665 te sms’en. (1€/sms en onbeperkt sms’en in België) Hoe meer sms’en ik verzamel hoe beter!"

 

"De verkiezing is op zondag 9 september in het Plopsa Theater in De Panne! Het zal een supermooie show worden. Iedereen die wil, kan komen supporteren! Er kunnen tickets via mij besteld worden. Mensen mogen mij hiervoor altijd contacteren! Ik hoop natuurlijk dat er heel veel supporters komen, dat is altijd leuk!

Ook ben ik heel blij dat ik een volledig team van sponsors heb die achter me staan. Zij steunen mij enorm tijdens dit avontuur! Zonder hen zou ik dit niet kunnen. Ik noem even de belangrijkste op: Scoops (Ardooie), BTT (Belgium Trucks & Trailers Ardooie), Lingerie Artemis, Sjampeau Hairdressers Roeselare en Isabel Callewaert die mijn Personal Coach is. Deze mensen vormen echt een team die mij enorm steunen, maar natuurlijk staat ook mijn volledige familie en vrienden achter mij! Het doet enorm deugd om te weten dat mensen in mij geloven. Dat geeft mij nog een extra boost.

Als mensen mijn weg in de mooie avontuur willen meevolgen, kunnen ze mijn facebookpagina liken. Daarop post ik regelmatig informatie over de verkiezing. De pagina noemt: Miss West-Vlaanderen 2019 kandidate 25 Emily Van Eeckhoutte."

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens in Bar Tresor langs de Meensesteenweg in Roeselare.

Mijn naam is Sharon Verbrugghe en ben 22 jaar. Sinds kort woon ik in Beitem. Ik ben tewerkgesteld als filiaalbediende. Ik was tweede eredame van de miss batjesprinses verkiezing 2017.

Hoe ziet jou zomer eruit? Welke vakantie of werken? "Mijn vakantie zal vooral werken inhouden. De eerste week van juli ben ik samen met mijn opa, oma, mama en zusjes een weekje naar Lourdes geweest. Maar voor de rest zal het genieten zijn van de kleine dingen zoals een avondmarkt of een pretpark samen met men vriend. Een grote vakantie samen zit er dit jaar jammer genoeg niet in omdat we nog maar verhuist zijn en we ons vooral focussen op ons huisje."

Wat is jou tofste vakantie tot op heden? "Eigenlijk was het niet echt vakantie maar mijn buitenlandse stage als animatrice in Tenerife. Dat was voor mij een top ervaring. Alhoewel dat we 6 op de 7 dagen de mensen entertainden heb ik heel veel van het eiland gezien. En ik heb zoveel mogen doen en meemaken op Tenerife dat ik zeker nog eens terug ga. "

Waar is je bestemming waarvan je droomt? "Toch wel Zuid-Afrika met de Big5 en de Tafelberg. Eventjes genieten van de natuur. Meestal ga ik op reis om aan het zwembad te liggen maar moest ik ooit de kans hebben om naar hier te gaan dan trek ik met veel plezier dagen rond in Zuid Afrika zodat ik zeker alles zou gezien hebben."

Ines Vandecasteele nam dit jaar deel aan de Miss Batjesverkiezing in Roeselare. De 25-jarige uit Kortemark was er één van de finalistes.

"Doordat ik werkzaam ben in zowel het metaal als in de horeca geniet ik al eens van in de natuur te vertoeven. Dit gebeurd zowel met de fiets als te voet."

"Hoe mijn zomer eruit ziet? Ik ben al op reis geweest naar Kos, een eilandje in Griekenland. Verder ga nog twee dagen naar La Roche, een zalige plaats om tot rust te komen. Voor de rest is het werken en nog eens werken."

"Mijn tofste vakantie tot op heden was in Chersonisos in Griekenland. Echt een super mooie plaats, lekker warm en natuurlijk kan je er ook feesten, cocktails drinken op het strand met de voetjes in het water. De inwoners zijn ook heel vriendelijke mensen, niet alleen in de hotels maar ook in de mooie dorpjes."

"Mijn bestemming waarvan ik droom? Ik zou graag eens een rondreis maken in Afrika en ook heel graag naar de Malediven trekken om te gaan duiken en ook de mooie natuur aldaar te bewonderen."


Faye Bulcke uit Zonnebeke werd onlangs verkozen tot 'Miss Earth Belgium 2018'. Begin november mag ze ons land gaan vertegenwoordigen in de Filipijnen, maar onlangs nam ze toch de tijd voor onze zomerspecial. In Bar Tresor in Roeselare ging ze met haar favoriete zomeroutfits voor de lens van Kurt Maddens.

Stel je eens in het kort voor? "Hallo! Ik ben Faye Bulcke, 20 jaar en woon in Zonnebeke. Ik heb geen broers en zussen en woon nog steeds thuis bij mijn ouders. Ik ben studente Vroedkunde en in het algemeen een enorme bezige bij. Naast school doe ik aan competitiedansen in verschillende stijlen, reeds 17 jaar lang, en ga ik graag fitnessen of weg met vrienden."

Hoe ziet jou zomer eruit? Welke vakantie of werken? "Iedere zomervakantie heb ik mijn vakantiejob als monitor op het kamp Sportival te Ieper. Het is nu mijn derde jaar dat ik daar sportkamp geef en het is nog steeds enorm leuk om te doen. Daarnaast ben ik van plan de vrije dagen door te brengen met vrienden, iets waar ik echt van kan genieten! Daarnaast staat me een geweldige reis en ervaring te wachten, na de zomer dan wel. Zoals je kan zien ben ik ‘Miss Earth Belgium 2018’ en mag ik ons Belgenlandje met veel trots vertegenwoordigen in de Filipijnen voor Miss Earth! Deze verkiezing behoort tot de top 4 grootste verkiezingen van de wereld, dus het is een hele eer voor mij dat ik deze kans heb gekregen! Ik ben me dan ook volop aan het voorbereiden en ga mijn uiterste best doen om tijdens die vier weken in de Filipijnen, en de uiteindelijke finaleshow op 3 november, te schitteren en hopelijk een goede plaats te behalen."

Wat is jou tofste vakantie tot op heden? "Ik heb een vriendin wonen in Tenerife die ik, in 2006 dacht ik, heb leren kennen op een vakantie in Nederland. Enkele jaren geleden ben ik alleen zonder mijn ouders op reis geweest naar haar, voor twee weken. Een geweldige reis! Ondanks we elkaar toen reeds een tweetal jaar niet meer gezien hadden, was het precies alsof we elkaar nooit hadden moeten missen. (Na het vele gehuil, lachen en knuffelen van geluk natuurlijk). Zoveel gedaan en gezien, een echte topreis! Ondertussen zijn we weer een drietal jaar verder en hebben we elkaar nog niet kunnen terugzien. Ik hoop dus dat ik snel terug kan gaan naar daar of zij naar mij."


Waar is je bestemming waarvan je droomt? "Oh, heel graag naar een plaats zoals de Dominicaanse of De Malediven! De typische plaatsen waarvan je die prachtige foto’s altijd ziet verschijnen. Lijkt me fantastisch om daar ooit naartoe te kunnen gaan."

Zijn dit je favoriete tenuetjes waarmee we jullie deze zomer veel gaan mee ontmoeten? "Ja toch wel. Enkele dingetjes ervan zijn nieuw, dus zeker dat je mij in deze outfits nog zal zien. Ik ben erg gesteld op kledij, dus ik hou ervan om iets te dragen waar ik me goed in voel en iets wat eens meer opvalt en niet iedereen heeft."

Yamina Saelens uit Klerken werd onlangs Belgisch kampioene paaldansen. Ze leerde de knepen van het vak eigenlijk vooral aan haar zelf door veel filmpjes op Youtube te bekijken. Tijdens de laatste vier edities van het BK werd ze achtereenvolgens achtste, vierde en de vorige twee edities telkens Belgisch kampioene.

"Mijn zomer zal vooral genieten zijn met mijn diertjes. Ik ben immers een thuishanger en ga niet graag op reis. Ik kan zeer sterk genieten op ons eigen terrasje met wat vrienden of familie, maar picknicken tijdens een toertje met de fiets kan er ook wel bij."

"Mijn tofste vakantie is vroeg opstaan, en gewoon genieten van de dag en het weer, geen stress en niet te veel kijken op de horloge. Ik kan me perfect ook een hele dag bezighouden met wat buitenwerkjes aan het huis en genieten samen met mijn kippen.""Ik heb geen droombestemming. Wat we wel heel graag doen is naar Duitsland bergen gaan beklimmen en wandelen maar zeker niet langer dan drie dagen want anders moet ik te lang mijn diertjes missen."

Santiana Noyez nam vorig jaar deel aan de Miss Batjesprinsesverkiezing. Ondanks een sterke finale greep de Zonnebeekse net naast een podiumplaats. Nu staat ze terug in de 'picture', maar dan als model in onze zomerspecial.

a) Hoe ziet jou zomer eruit? Welke vakantie of werken? "Dit jaar ga ik helaas niet op reis. Mijn vriend en ik hebben in het voorjaar samen een huis gekocht en we zouden graag tijdens ons zomerverlof nog wat verder verbouwen. We zijn wel van plan om samen kleine uitstapjes te doen. Zomerbars bezoeken met vrienden, avondmarkten aan zee bezoeken,... Verder gaan we ook veel gaan wandelen met m'n hondje Zana."

b)Wat is jou tofste vakantie tot op heden? "Mijn tofste vakantie was in 2014 in Ibiza! Ik was er samen met mijn nicht op hotel met vakantie. We hebben echt een hele fantastische tijd beleefd! Zonnen, cocktails, uitgaan,... Was ook een heel leuk hotel met lieve mensen en trouwens ook een mooi eiland!"

c) Waar is je bestemming waarvan je droomt?

"Ik heb niet echt een droombestemming. Als de zon er is, goed gezelschap en er cocktails zijn ben ik al blij. Al zou ik wel graag eens terug naar Ibiza gaan. Mijn vriend zijn droombestemming is Egypte en dus staat dit wel op ons vakantielijstje."

d) Zijn dit je favoriete tenuetjes waarmee we jullie deze zomer veel gaan mee ontmoeten?

"Ja, ik draag het liefst kleedjes zonder print en roze, pastelgroen, geel, blauw,... zijn m'n favoriete kleurtjes in de zomer. In topjes en shortjes zal je me tegen komen op de festivals."

Céline Cracco is een geboren en getogen Roeselaarse die 21 lentes jong is. Sinds enkele weken is ze de nieuwe Miss Batjesprinses '18.

a) Hoe ziet jou zomer eruit? "Ik neem een half weekje verlof samen met mijn ouders om samen met hen te kunnen genieten. Midden september ga ik dan samen met mijn vriend in verlof om volop te genieten. Eerst ga ik met de organisatrice va MBP Yana Parmentier-Leman voor drie dagen naar Rome, misschien boeken we ook nog een last minute met mijn vriend of blijven we lekker thuis met onze twee honden. "b)Wat is jou tofste vakantie tot op heden? "Ongetwijfeld Egypte. Ik heb daar voor een stuk mijn hart verloren! De mensen waren daar zo lief voor me. We hebben daar kledij en schoenen achtergelaten omdat de bevolking er weinig hebben. Het was ongelooflijk welke liefde hiervoor we terug gekregen hebben! Ik wil heel graag terug gaan naar hetzelfde hotel als toen om te zien of dezelfde mensen er nog steeds zijn. Vandaar ook de tatoeage op mijn arm in het Arabisch!

c) Waar is je bestemming waarvan je droomt? "Dubai! Alles ziet er zo chique uit, en om te shoppen amai echt om gek te worden!"d) Zijn dit je favoriete tenuetjes waarmee we jou deze zomer veel gaan mee ontmoeten? "Als het echt warm is hou ik er van om shortjes en topjes te dragen. Maar ook kleedjes draag ik graag, met mijn lange benen vind ik toch wel dat ze eens mogen gezien worden."

 

De zomerspecial van www.mandelnieuws.be openen we met Kylie Vermeulen. Twee jaar geleden was ze nog eredame bij de Miss Batjesprinses-verkiezing. De exclusieve fotoshoot en een leuke babbel over de zomer met onze redacteur Stefaan Bogaerts was in Bar Tresor langs de Meensesteenweg in Roeselare.

Hey Kylie. Stel je eens in het kort voor?
"Ik ben dus Kylie Vermeulen, 22 jaar en sinds twee weken heb ik het ouderlijk nest verlaten en ben ik nu woonachtig te Gits samen met mijn vriend Koen Lecointere."


Hoe ziet jou zomer eruit? Welke vakantie of werken?
"Deze zomer zal ik vooral werken en helpen waar nodig bij de verkiezing Miss Batjesprinses waar ik in 2016 1e eredame was. Het is een eerlijke, mooie en bloeiende verkiezing waar ik me graag voor blijf inzetten. Aangezien ik binnen enkele weken fulltime als schoonheidsspecialiste zal werken zal mijn zomer er anders en drukker uitzien aangezien deze periode heel druk is in het salon bij Nathalie Dedier van Dué Body. Erg vind ik het niet, ik hou van mijn job. Eind september vertrek ik wel voor twee weken naar de Côte D'azur."

 

Wat is jou tofste vakantie tot op heden?
"Mijn tofste vakantie vond ik Griekenland met papa. Wij zijn geen twee maar vier handen op één buik en die reis heeft onze band nog sterker gemaakt. Het was een reis met veel avontuurlijke uitstappen. Ondertussen werden ook vele mooie dingen bezocht. De Grieken zijn ook heel vriendelijk. Ik zou direct teruggaan."

Waar is je bestemming waarvan je droomt? " MIAMI. Vanaf ik kon praten mocht iedereen weten dat ik in het verkeerde land ben geboren. Heel graag had ik een ''Amerikaanse'' geweest en dan nog liefst in Miami. Zon, zee, strand & vooral veel shopplezier."

 

Nu nog eens onze fotoshoot. Zijn dit je favoriete tenuetjes waarmee we jou deze zomer veel gaan mee ontmoeten? "Helemaal! Ik hou van dingen die comfortabel zitten en tegelijkertijd ook mooi zijn. Ik kan best girly zijn maar liefst combineer ik dat toch met een tikkeltje stoer, in match met mijn persoonlijkheid. Ik hou ook van jumpsuits of salopettes. Waarom? Dan hoef ik niet teveel na te denken wat er bij past, gewoon de jumpsuit aan en klaar, hihi. In de winter draag ik vaak zwart, dus in de zomer mag het dan wel wat fleuriger, zoals je ziet."