Donélia Delporte is één van de finalistes van de Miss Leie Ambassadrice en dit omdat de Leiestreek een zeer charmante streek is dat niet genoeg gekend is. Met haar deelname hoopt ze mensen te lokken naar deze mooie streek. Toch was er nog tijd genoeg voor onze zomerspecial waarbij ze met fotograaf Kurt Maddens naar Kortrijk trok. Eerst stelt ze zich eventjes in het kort voor.

“Ik ben 26jaar, afkomstig uit Wevelgem en nu wonend te Moeskroen. In het dagelijkse leven werk ik in een zeefdrukkerij maar daarnaast zie je mij ook regelmatig in een pastabar in Kortrijk. Daarnaast volg ik opleiding om nagelstyliste te worden.”

“Op vlak van kledij heb ik niet echt een vaste trend. Ik doe de kleren aan volgens mijn humeur, volgens het weer, of mijn dagplanning. Zo kan ik een jeans dragen met t-shirt en baskets en de dag erna heel opgekleed in mooi kleedje met hoge naaldhakken. Zolang het kledij is waar ik mij goed in voel kan ik echt allerlei soorten dragen.”

“ Wegens medische redenen van mijn vriend konden we dit jaar niet op reis maar we gingen dan ons eigen land gaan verkennen, de grote steden gaan opzoeken, strandbezoeken,... Ook ben ik finaliste Miss Leie Ambassadrice 2017 en heb ik ook meer tijd om zo de Leiestreek te verkennen en haar geschiedenis te leren. Verder zamelde ik ook geld in voor het goede doel ‘het Ventiel’ en ga ook eens een dag mee met een van hun gezamenlijke uitstappen met de leden. Werken in de tuin en in het huisje zal er misschien ook wel bij horen gezien ik nog niet zo lang geleden ben verhuist.”

“ Ikzelf ben nog nooit echt veel naar verre bestemmingen geweest. Ik heb familie van Franse origine dus meestal zijn onze vakanties naar Frankrijk. Heb zelf nog nooit een vliegtuig genomen voor te reizen.”

‘Mijn droombestemmingen? Italië, Kroatië, Zwitserland zijn Europese landen die mij aanspreken en die ik hoop ooit eens te bezoeken. Mooie landschappen en bergen spreken mij wel meestal aan. Al is een paar dagen aan de zee ook wel eens gezellig. Ooit hoop ik ook eens Canada te verkennen.”

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens.

Tatjana Van Weehaeghe uit Diksmuide is 22 lentes jong en woont samen met haar vriend en dochter. Tijdens de finale van Miss Batjesprinses anno 2017 eindigde ze niet binnen de top vijf maar won wel de titel van 'Elegante Hostess'. Voor onze zomerspecial trok ze met ons naar 'De Put' in Nieuwkapelle bij Diksmuide. Dit water wordt aangewend als bevoorrrading voor het waterproductiecentrum De Blankaart maar is ook een uniek decor voor een fotoshoot.

"Qua kledijkeuze voor deze shoot heb ik eigenlijk weinig verschillende stijlen. Ik draag gewoon alles waar ik mij goed in voel, van een kleedje tot aan mijn knietjes tot op de grond maar ook een gewone jeansbroek. Ik draag het allemaal graag en voel mij er goed in. "

"Deze zomer staat in het teken van bij vrienden zijn en de 'Miss Batjesprinses- familie' . Daar is mijn thuis. Dankzij Elegante Hostess mocht ik wel van 28 tot 30 juli naar Parijs . Geregeld moet ik zoals iedereen vroeg uit mijn bed maar dan voor de opleiding carrosserie. "

"Mijn droomvakantie is toch Amerika. Ik heb een passie voor wagens en daar zou ik vanalles kunnen zien . Hoewel ik van Amerika droom is ver reizen toch niets voor mij . Ik ben graag dicht bij huis en dicht bij mijn vrienden en familie."

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens.

De 21-jarige Kylie Vermeulen uit Izegem is geen onbekende in het misswereldje. De zorgkundige van beroep werd eerder in de Miss Coast verkiezing zesde, in Miss Shopping Flanders zevende en vorig jaar was ze eredame in de Miss Batjesprinses. Nu is haar droom om via Miss West-Vlaanderen tot de dertig finalistes van Miss België te behoren. Daarvoor doet ze alvast veel inspanningen. Toch nam ze de nodige tijd voor de fotoshoot bij fotograaf Kurt Maddens. Samen verkenden ze de mooie ommgeving rond het Rhodesgoed in Kachtem.

"In de vakantieperiode draag ik kleren zonder veel tralala. Het zijn ofwel kleedjes, broekpakken of broeken waarin alles goed los mag zitten."

"Hoe mijn vakantie eruit ziet? Naast mijn fulltime-job als zorgkundige werk ik ook nog in een schoonheidsinstituut in Rumbeke. Mijn vrije tijd staat bijna volledig in het teken van de campagne voor Miss West-Vlaanderen, toch heb ik een reisje geboekt vanaf 1 augustus naar La Palma."

"Mijn mooie vakantie tot op heden was vorig jaar in Griekenland. Daar kan je echt genieten van het mooie landschap, is de plaatselijke bevolking er heel open en natuurlijk zijn er steeds de mooie weersomstandigheden."

"Mijn favoriete bestemming is niet moeilijk. Ooit wil ik nog eens naar Miami gaan. Het is trouwens al van kleinsaf dat ik stel in het verkeerde land te zijn geboren. Ik had liever in Amerika gewoond zodat er geregeld een bezoekje kon gebracht worden aan Miami Beach bv."

 

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens.

De 23-jarige Rani Linseele is kleuterjuf van beroep en woonachtig deels in Ingelmunster en Ieper. In haar vrije tijd durft ze wel eens een wandelingetje te maken in het Kasteelpark in Zonnebeke. Een geschikte locatie dus voor de zomershoot met de Miss Batjesprinses 2017.

“Mijn keuze qua kledij voor deze shoot gaat vooral uit naar kleedjes met zomerse tinten. Dat draag ik zowel in de week als tijdens de weekends. Zelfs als ik ga werken doe ik geregeld een rokje aan ofzo, maar dan iets langer dan nu.”

“Mijn zomer ziet er bijzonder druk uit door mijn titel van Miss Batjesprinses in Roeselare. Er zijn veel events en fotoshoots voorzien, daarnaast moet ik nog een aantal prijzen gaan ophalen. Zo maakte Ilona Croes een eigen creatie voor mij. Reisplannen zitten er niet direct in, maar misschien pik ik wel ergens een citytrip mee.”

“Mijn mooiste vakantie tot op heden was eigenlijk een citytrip met vriendinnen naar Rome. Daar hebben we in Rome (Italië) de combinatie gedaan van mooie historische gebouwen gaan bezoeken, lekker gaan eten en natuurlijk ook shoppen, of wat dacht je.”

“Mijn droomvakantie is zeker nog eens New York bezoek maar ik zeg ook geen neen tegen een reis naar een bestemming met blauw water en parelwitte stranden.”

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens.

 

 

De 19-jarige Faye Bulcke uit Zonnebeke is in het Miss-wereldje geen onbekende. Twee jaar terug stond de studente nog op het podium als tweede eredame in de Miss Exclusive-verkiezing, nu dingt ze mee naar het kroontje in Miss Coast. Zaterdag bezochten we met haar, naar aanleiding van de zomerspecial, in haar thuishaven het Kasteelpark.

“Om eerlijk te zijn had ik vooraf nooit gedacht dat een verkiezing iets voor mij zou zijn. Uiteindelijk ben ik in dat wereldje positief gegroeid en mede door het opgekrikte zelfvertrouwen sta ik graag op het podium. Vandaar dat ik voor dit jaar zocht naar een nieuwe verkiezing om aan deel te nemen. Het werd dus Miss Coast, alleen al om de positieve commentaren. Ondertussen ben ik één van de twintig finalisten, doel is nu om ook het kroontje te bemachtigen. Dat alles blijf ik natuurlijk combineren met competitiedansen. Dat doe ik nu al sinds mijn vierde bij ‘Dans Space’ in Zillebeke. In groep stond ik er al op diverse podia’s van Europese of Wereldkampioenschappen, met onze ‘Small Group’ werden we nu voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioen. Het werd dus een topjaar qua dansen, hopelijk krijgt het een verlengstuk bij Miss Coast.”

“Voor de kledijkeuze vandaag zie je wellicht dat ik typische meisjeskledij draag, maar niet direct één stijl. Als ik uitga of naar school ga zie je mij meer in een gescheurde broek met hemdje of t-shirt, maar om uit te gaan waag ik mij aan kleedjes. Alles is wel heel doordacht. Vandaar dat mijn mama al niet meer verwondert opkijkt als ik een uurtje voor de spiegel sta. Dan is het niet zozeer voor de make-up maar alleen voor mijn kledij. Alles moet goed zitten.”

“In deze zomer wil ik geen verloren dagen. Ik combineer dus een studentenjob als animator in de sportkampen ‘Sportival’ in Ieper met de activiteiten van Miss Coast. Als er dan nog lege gaatjes zijn ga ik natuurlijk uit met de vrienden.”

“Mijn mooiste vakantie tot op heden was Tenerife, alwaar enkele vrienden wonen. Een uniek moment heb ik daar beleefd wat nooit meer uit mijn geheugen zal gegrift worden.”

“Mijn droomvakantie is ongetwijfeld een bezoek aan New York en Los Angeles, maar eiigenlijk kijk ik ook al uit naar de reis met de Miss Coast-verkiezing tussen 28 september en 5 oktober naar het Turkse Antalya (Turkije).”

Wie Faye wil steunen in haar strijd om het kroontje van Miss Coast kan haar pagina liken:

https://www.facebook.com/finalisteMCBfayebulcke/?fref=mentions&pnref=story

 

 

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens

De 27-jarige Yana Parmentier-Leman was ooit eredame in de Miss Coast-verkiezing en won later ook een Nationale verkiezing, maar nu is ze gekend als organisatrice van de Miss Batjesprinsesverkiezing in Roeselare. Vorige week stond ze naar aanleiding van onze 'zomerspecial' voor de lens van fotograaf Kurt Maddens.

"Mijn blauw huispak is er eentje van het merk Cosycat. Het zit echt heel comfartabel en kan zeker ook buitenshuis gedragen worden. Deze zomer zal je er me zeker in Roeselare ook mee zien rondlopen."

"Voor het overige zal je mij tijdens de zomer al snel in een kleedje zien. Voor de shoot heb ik bv. een exclusief kleedje van de Roeselaarse Karmen Volck aangekocht. Vorig jaar leverde ze ook de kledij voor een finaliste van Miss België."

"Deze zomer kondigt enorm druk aan, maar spijtig genoeg is dat zonder vakantie. Vooreerst is het op werkvlak veel te druk bij AZ Delta, daarnaast wil ik mijn klanten voor thuispedicures niet vergeten en natuurlijk ga ik ook mee op pad met onze Miss en haar eredames tijdens acte de présences. Ik ga me dus niet vervelen."

"Wat mijn favoriete bestemmingen zijn? Op de eerste plaats staat ongetwijfeld Abu Dhabi. Daar heb je echt wel de combinatie van zon, zee en strand. Je kan er ook bv. een jeepsafari in de woestijn doen. Enig nadeel is de kostprijs. Op de tweede plaats komt Florida doordat ik een pretparkfanaat ben en op nummer drie is het Turkse Belek. Daar moet je genieten van de mooie streek. Het zijn dus drie totaal andere vakanties maar elk hebben ze wel hun charmes."

"Ondanks het feit dat ik serieus wat vliegangsten heb staan er drie regio's op mijn verlanglijstje. Dat zijn Thailand, Australië en Las Vegas, maar concrete plannen zijn er nog niet."

 

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens.

De zomerspecial van www.mandelnieuws.be starten we met Lindsey Casteleyn. Zij telt 29 lentes en is woonachtig in Assebroek bij Brugge. Ondertussen is ze mama van een dochter van vijf jaar oud en haar gezinnetje telt ook twee stiefzonen. Beroepshalve is ze schoonmaakster en haar vrije tijd staat nu bijna volledig in het teken van Miss de Luxe. Lindsey is namelijk één van de twintig finalistes die straks voor het kroontje strijden op twee december in het Plopsatheater in De Panne. Verder is ze ook een hevig supporter van Club Brugge en Dosko ST Kruis, maar hecht ook veel belang aan haar eigen gezin. Zeg maar, Quality time.

"Met de deelname aan Miss De Luxe ben ik niet aan mijn proefstuk toe. In 2008 nam ik immers al deel aan de Miss Coast-verkiezing alwaar ik in de halve finale strandde. Na afloop kwam nooit meer het idee bij me om aan dergelijke verkiezing deel te nemen, tot in 2015. Daar kwam ik een eerste keer in contact met Miss De Luxe, maar uiteindelijk bleek mijn inschrijving net iets te laat binnen. Dit jaar was ik net iets sneller dus. Waarom precies die verkiezing? Miss de luxe is dus een verkiezing voor dames tussen 18 en 55 jaar oud waarbij de ideale maten niet echt tellen. Iemand met maatje 42 mag dus gerust ook deelnemen. Een belangrijke factor is meer de inzet en de motivatie. Dat zullen ze mij zeker niet kunnen verwijten. Ondertussen heb ik mijn vriendengroep al gevoelig uitgebreid in die aantal maanden voorbereiding en daar behoort zeker ook de organisatie bij. Dit zijn echt wel twee schatten van mensen. Dankzij hen heb ik mezelf nog beter leren kennen. Dat alles kan natuurlijk niet zonder de steun van je partner."

De Miss De Luxe verkiezing zet zich speciaal in voor 'Make a wish'? "Dat is inderdaad hun goed doel waarvoor alle finalisten zich moeten inzetten. Terecht want deze vereniging helpt kinderen tot 18 jaar om hun levensdroom waar te maken in een levensbedreigende situatie. Ze hebben ondertussen een enorme impact op de bevolking verworven en dat merk je ook als je bijvoorbeeld sponsoring of dergelijke gaat ophalen. Straks ga ik voor hen ook nog snoepgoed voor hen verkopen op diverse activiteiten zoals enkele avondmarkten aan de kust en niet te vergeten ook de fandag van Club Brugge."


Mogen we jou één van de favorieten noemen in de verkiezing van Miss De Luxe? "Finalist zijn is voor mij eigenlijk al een overwinning op zich, als ik in de top drie zou eindigen zou het leuk meegenomen zijn natuurlijk, maar achteraf ontgoocheld zijn zal ik nooit zijn. Daarvoor heb ik nu al teveel positieve ervaringen opgedaan in de voorbereiding."

Voor de fotoshoot van www.mandelnieuws.be ging Lindsey langs bij 'Miss Mabelle' in Oudenburg. Ze koos voor frisse tenuetjes om deze zomer op diverse events op te duiken. "Ik heb gekozen voor casual kledij met frisse maar felle kleuren. Dit zijn niet alleen meer t-shirts en broeken zoals voorheen, voortaan liggen nu ook kleedjes en rokjes in de kleerkast om straks te dragen. Dat komt hoofdzakelijk doordat ik in zeven maand tijd zestien kilogram aan gewicht ben kwijtgespeeld. Nu ben ik terug fier op mijn lichaam. Oke, ik heb geen maatje 36 of 38 maar ik ben blij met 40 bijvoorbeeld. Toch krijg ik op mijn Facebook-pagina ongelooflijke reacties op dit alles. Vandaar dat ik zeg tegen mezelf, waarom niet opdagen in een zomers kleedje of zo."

Hoe ziet jou zomer eruit? "Met de organisatie gaan we op reis in oktober maar de bestemming kennen we nog niet. Met het gezin gaan we misschien nog naar Nederland maar er staat nog niks echt vast. Voor de rest zal het veel events afschuimen zijn om mijn kandidatuur nog meer te promoten."

Heb je een droombestemming voor later dan? "Ik droom ervan om ooit eens op de witte stranden te liggen op de dominicaanse republiek zoals op tv te zien maar Miami zou ook al goed zijn."

Als je Lindsey wil steunen in de Miss de Luxe verkiezing dan kan je haar Facebookpagina liken of het bericht 'MDL 20' sturen naar 6045. Op de vele events zal ze ook snoepgoed (5 Euro/ zakje)verkopen ten voordele van Make a Wish. Je kan ook de finale bijwonen. Tickets kan je bestellen via de Facebookpagina of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

(Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens)