Op 28 maart wordt ook door de vrouwen Dwars door Vlaanderen gereden, met start op de Grote Markt in Tielt om 11u45 en aankomst omstreeks 14u40 in Waregem.
De organisatoren konden alle grote UCI-topploegen strikken met oa Boels-Dolmans, Sunweb, Wiggle High 5, Ale Cipollini, FDJ, Michelton-Scott, Cervelo Bigla, Canyon-Sram, Cylang, Astana, Fassa Bortolo, Movistar, Experza-Foodlogix en Lotto-Soudal.
Met op kop wereldkampioene Chantal Blaak en verder ook Jolie D‘hoore, Annemiek van Vleuten, Christine Majerus, Sheyla Gutierrez, Giorgia Bronzini, Roxanne Knetemann, Lisa Brennauer, Kirsten Wild, Ellen van Dijk, Paulina Lepisto, Ann-Sophie Duyck, Lotte Kopecky, Thalita de Jong, Axelle Dubau Prevot, Kelly Druyts, wordt het uitkijken wie op de Verbindingweg de opvolgster wordt van Lotta Lepisto.
Exact een uur na de start van de dames kunnen de toeschouwers op de Grote Markt in Tielt de doortocht meemaken van de heren profs.

De A-damesploeg van Lendelede verloor vorig weekend met droge 0-3 cijfers van Antwerp. Setstanden 16/25, 21/25 en 18/25.

In het volleybal wonnen de dames B van Black and White Company Lendelede B met droe 3-0 cijfers tegen rode lantaarn Volley Bredene. Daarmee bekleedden ze de achtste plaats.

In Liga B verloor Lendelede eerder onverwacht (2-3) van het elfde geklasseerde Kruibeke. In de ranking blijft men wel in de top drie gerangschikt.

Het 96ste autosalon, dat zondag de deuren sloot, kreeg 542.566 bezoekers over de vloer, weet organisator Febiac. Daarmee is het record van 2016 niet gebroken. Toen klokte het salon af op 555.000 toeschouwers. In 2017, toen de bedrijfsvoertuigen in de kijker stonden, bezochten 437.112 mensen het Autosalon. Opvallende vaststelling dit jaar was de opmars van de energievriendelijke wagens. Ook opvallend was het (definitief?) verdwijnen van de schaars geklede dames die bepaalde merken moesten promoten. Nu staan ze gewoon zelf wagens te verkopen of info te verschaffen over bepaalde types. Er waren in de diverse hallen alvast Belgische en Europese premiéres. Ook onze redactie ging een kijkje nemen in Brussel. Nog dit: De beurscondities bij de lokale dealers, zoals ook bij Kia Roeselare, lopen op z'n minst nog tot eind deze maand.

 

En dan de duurste wagen op het Salon in Brussel : Bugatti!

Gilles Cools verslaat iedereen en komt als eerste over de streep in de jaarlijkse Zuidmolenkoers voor Onafhankelijken. Tweede werd Kristof Colpaaert en derde Gerdy Ververken.

 

Zaterdag wonnen Optima Lendelede Dames B thuis tegen Sportiva Langemark A met
3 -1. Een fotoreportage van Jan Huysentruyt.

Eindelijk kon de Vlamertingse gymnast Bram Louwije weer aantreden met het team van Siegen. Omwille van het WK moest hij in september en oktober keuzes maken maar de maand november wordt hij door het Duitse team gevraagd om de ploeg te versterken met als doel : kampioen worden in tweede klasse.

Zaterdag laatstleden reisde Bram af naar Heilbronn, want de eerste confrontatie was een uitwedstrijd.   Bram moest aantreden op twee toestellen en kon zowel op paard met bogen als op herenbrug twee foutloze oefeningen neerzetten die voor het team telkens de maximum score opleverden. Het team versloeg overduidelijk de mannen van Heilbornn en wonnen met 9 – 72 het turnkamp.   Volgende week is het een thuiswedstrijd dan verwelkomt Siegen Finnhorst.   Indien Siegen ook deze wedstrijd wint dan zijn ze al zeker van de kampioentitel in hun klasse en mogen ze strijden tegen de winnaar van de andere reeks met als doel promotie naar eerste klasse.