De Britse Dani Christmas won zondag de elitewedstrijd voor dames in Ledegem. Ze won een spurt van zes van Femke Verstichelen en Kaat Hannes.

In Ledegem had vorig weekend het Provinciaal kampioenschap wielrennen voor dames nieuwelingen en juniores plaats. De overwinning ging naar de Japanse Shimoyama voor de Britse Morgan en de Italiaanse Zanetti. Jinse Peeters was eerste landgenote op een vierde plaats.

Andy Lefevere heeft dinsdag met zijn nieuwe Skoda Fabia WRC voor de derde keer de Rally van Staden op zijn naam geschreven. De Oostnieuwkerkenaar wist net als vorig jaar Vincent Verschueren te kloppen. Stefaan Stouf was de beste bij de Historics. Door de hevige regenval en de vele slippartijen was het deelnemersveld ondertussen al bijna gehalveerd. Toch bleven onze fotografen Nick Degryse (ndfoto) en Herwig en Detlev Devriese (rallyfreaks) een ganse dag ter plekke. Hun fotoverslag.

 Dinsdag werd door de elitedames gestreden om de zesde Grote Prijs Scheerens in Brugge-Dudzele. De wedstrijd eindigde op een massasprint gewonnen door Amy Cure uit Australië, tweede Fenna Vanhoutte en derde Margot Dutour.

Kim de Baert won maandagavond het eerste Natourcriterium voor dames in Boezinge. Ze versloeg de Australische Shannon Malseed en Fien Delbaere. Op acht seconden strandde Belgisch kampioene Jolien D'hoore. Op het podium werden ze gefeliciteerd door de organisatie en Miss Coast kandidate Joyce Callebert.

Onze fotografen waren de ganse dag op pad tijdens de TBR-rallysprint. Een nieuwe selectie:

 

Zoals algemeen verwacht werd voor de eindzege van de TBR-rallysprint in Oekene strijd gestreden tussen de Fiesta R5 van thuisrijder Pieter-Jan Maeyaert en de DS3 R5 van Steve Bécaert. Maeyaert pakte de 4 scratches en kon zo de TBR Rallysprint winnen. Bécaert strandde op 42 seconden van de thuisrijder. De Brit Johnnie Ellis werd derde.
In de historic was niemand opgewassen tegen de Escort van Paul Lietaer. Hij had een voorsprong van meer dan 2 minuten op Danny Vancoillie. Danny Kerckhof sloot de historic top 3 af.

 

 

De Nederlander Kevin Abbring en Pieter Tsjoen (Peugeot 208 T16) hebben zaterdag de Rally van Ieper gewonnen, dat is de zesde manche van het seizoen in het BK rally en de tweede wedstrijd van het EK rally. Abbring nam na de twaalfde klassementsproef de leiding over van de Fransman Bryan Bouffier (Skoda Fabia R5) na problemen met de versnellingsbak. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) eindigde knap als derde. Favoriet Thierry Neuville (Hyundai i20 R5) was al van vrijdag uitgeschakeld voor de eindzege maar startte zaterdag alsnog om zijn fans te plezieren met enkele scratchtijden. Kevin Abbring zorgt met zijn zege voor een primeur want nooit eerder won een Nederlander de Rally van Ieper. De volgende wedstrijd van het BK rally is de Omloop van Vlaanderen begin september.

Een fotospecial van Nick Degryse.

 

 

 

 

Guillaume Dilley heeft de 43ste Rally van Wervik op zijn naam geschreven. De Hyundai-piloot had finaal slechts vier seconden voorsprong op thuisrijder Davy Vanneste (Ford Fiesta R5). Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) werd derde op acht seconden. De top-5 werd vervolledigd door Cronin en de Nederlander Jim Van den Heuvel (Mitsubishi Lancer Evo X). Pieter-Jan Maeyaert (Ford Fiesta R5) werd zesde voor Paul Lietaer (Subaru Legacy), de Brit David Tinn (Proton Satria) en Dennis Degroote (Mitsubishi Lancer Evo 6). Achiel Boxoen (Skoda Fabia R5)eindigde als tiende.

Bij de Historics stond opnieuw geen maat op Paul Lietaer. De Subaru-rijder uit Heestert had meer dan twee minuten voorsprong op Christophe Merlevede. Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) werd derde.

Een sfeerverslag door Nick Degryse.

Gilles Cools verslaat iedereen en komt als eerste over de streep in de jaarlijkse Zuidmolenkoers voor Onafhankelijken. Tweede werd Kristof Colpaaert en derde Gerdy Ververken.