Maselis

De scholieren van Black and White Lendelede zegevierden vorig weekend vlotjes tegen Loppem. Het werd 3-0.

 

De dames dan weer speelden op Hermes Oostende A. Ze verloren met zware 3-0 cijfers. (Setstanden: 25/17, 25/18, 25/14

De heren wonnen thuis vlot van Topsport School Vilvoorde A. 3-0

Rudy Roesbeke woonachtig op zo'n 200m van het klaverblad E403/E17 in Aalbeke begon bij de Belgische atletiekbond eind de jaren tachtig in de club Vilvoorde AC. Samen met de dochters van zijn zus verhuisde hij in 2005 naar AZW afdeling Zwevegem als tweedejaars master, maar nu is hij toch al zo'n negen jaar actief bij FLAC Izegem. Met enige fierheid blikte in de schaduw van de straks afgebroken tribune op het Izegemse sportstadion terug op z"n carrière.


"In 1976, tijdens een korte uitstap met het zesde leerjaar van Rijksbasisschool uit Lauwe, kwam ik voor het eerst naar het stadion van Izegem om samen met Jean Pierre Coopman een paar rondjes te lopen op de toen sintelpiste. Dit was een paar weken vooraleer hij zou afreizen naar Amerika, voor de titelkamp tegen Muhammad Ali. Meester Van de Putte uit Izegem zorgde voor deze namiddag. Mijn overige prestaties die ik hier nooit ga vergeten waren:


19-08-98 Pekkermeeting, de reeks na Veerle Dejaeghere, liep ik de 1500m in 4’06”95, liep erna nooit meer vlugger.

18-08-99 zelfde meeting, 5000m in 16’24”41 op het ritme van de trommelaars, Izegem werd even een kleine Memorial van Damme.

18-09-99, 20km op de piste, als voorbereiding op het Belgische kampioenschap halve marathon in Beloeil, in 1u13’32”. Ik deed dat samen met een clubgenoot ter voorbereiding op de marathon van Berlijn.

2004, liep er de Beker van België eerste nationale.

2008 tot 2011, samen met Philip Milahov, aan de discuskooi. Het was fantasisch om atleet ( zoon ) en trainer ( vader ) in de tribune tegen elkaar bezig te zien. Philip zit nu bij mijn vroegere club Vilvoorde AC.

24-05-15, de 400 meter horden deed ik in 66”08 of 77 hondersten boven de besttijd bij de M50, toen plaats vijf aller tijden, nu nog altijd plaats zes."

Je ziet dus dat Rudy al schitterende tijden beleefde op de Izegemse piste.

De dames A van Lendelede verloren vorig weekend met droge 0-3 cijfers van Oostende. Onze fotograaf Jan Huysentruyt volgde de partij vanop de eerste rij.

Tijdens de 'Omloop van de Westhoek' , beter gekend als de Memorial Stive Vermaut, was Floortje Mackaij de beste. In Ichtegem klopte ze Lorena Wiebes in deze UCI-wedstrijd voor dames. Derde was Marjolein Van 't Geloof van de Lotto Soudal Ladies.

Gilles Cools verslaat iedereen en komt als eerste over de streep in de jaarlijkse Zuidmolenkoers voor Onafhankelijken. Tweede werd Kristof Colpaaert en derde Gerdy Ververken.

 

Zaterdag wonnen Optima Lendelede Dames B thuis tegen Sportiva Langemark A met
3 -1. Een fotoreportage van Jan Huysentruyt.

Eindelijk kon de Vlamertingse gymnast Bram Louwije weer aantreden met het team van Siegen. Omwille van het WK moest hij in september en oktober keuzes maken maar de maand november wordt hij door het Duitse team gevraagd om de ploeg te versterken met als doel : kampioen worden in tweede klasse.

Zaterdag laatstleden reisde Bram af naar Heilbronn, want de eerste confrontatie was een uitwedstrijd.   Bram moest aantreden op twee toestellen en kon zowel op paard met bogen als op herenbrug twee foutloze oefeningen neerzetten die voor het team telkens de maximum score opleverden. Het team versloeg overduidelijk de mannen van Heilbornn en wonnen met 9 – 72 het turnkamp.   Volgende week is het een thuiswedstrijd dan verwelkomt Siegen Finnhorst.   Indien Siegen ook deze wedstrijd wint dan zijn ze al zeker van de kampioentitel in hun klasse en mogen ze strijden tegen de winnaar van de andere reeks met als doel promotie naar eerste klasse.