Maselis

De 54ste editie van de Renties Ypres Rally kreeg met Thierry Neuville zijn gedroomde winnaar. Onze Belg is immers de leider in het Wereldkampioenschap Rally. Hij domineerde met zijn Hyundai i20 R5 in de kleuren van de "Rode Neuzen Dag" twee dagen lang de wedstrijd. Onze medewerker Nick Degryse volgde alles vanop de eerste rij en zorgde voor een mooi fotoverslag.

De 21-jarige Brit Rhys Yates heeft in een Skoda Fabia R5 de Rally van Wervik gewonnen. Guillaume De Mevius (Peugeot 208 R5) was op 41 seconden tweede, thuisrijder Davy Vanneste (Peugeot 208 R5) eindigde als derde. De 44ste rally van Wervik pakte uit met een topaffiche. Er stonden zo’n 25 R5’s, WRC’s en Porsches aan de start. De wedstrijd is eigenlijk de ultieme voorbereiding op de rally van Ieper.

Autostal Hemicuda en Autostal Atlantic brengen dit jaar opnieuw wat verandering in hun Hemicuda Rally. In vergelijking tot vorige jaren, schuift de wedstrijd omwille van de gemeenteraadsverkiezingen ook twee weekjes achteruit.

Grootste verandering zit in de klassementsproeven: De proeven in Koekelare (7 km) en Houthulst (15 km) blijven onveranderd aan vorige editie, net als de Regroup controle ter hoogte van taverne De Kippe in Merkem, maar de klassementsproef Kortemark (12 km) is nieuw. De start van de proef ligt ter hoogte van het clubhuis van Autostal Atlantic en er wordt niet langer een “rondkoers” gereden. In totaal wordt er, netjes verdeeld over drie lussen van drie KP’s, een kleine 100 kilometer wedstrijd gereden.

Bouwmaterialen Willaert stelt opnieuw zijn ruime terreinen ter beschikking als rallycentrum, ook de technische controle vindt er haar onderdak op zaterdagnamiddag.

De West-Vlaamse rally’s mogen dit jaar rekenen op een goed gevuld deelnemersveld. Daarenboven valt de Hemicuda Rally dit jaar niet samen met andere wedstrijden in de buurt.

Daarom werd de timing aangepast, om een maximum van 150 teams toe te laten tot de start. De organisatie lukt daar in, o.a. omdat er dit jaar geen “Regularity” nevenwedstrijd georganiseerd wordt.

Naast de vele Historic en Moderne rallywagens uit eigen gouw, mag de Hemicuda Rally traditioneel rekenen op een grote groep buitenlandse teams, die meedingen naar de titel van het Flanders International Rally Championship (FIRC).

Timing :
- 1 juli: verschijning reglement en opening inschrijvingen
- 20 oktober: afhalen roadbook vanaf 11 uur, technische controle vanaf 14 uur
- 21 oktober: start van de wedstrijd om 08:15 uur, finish om 17 uur.