Kris Princen heeft de 44ste Condroz Rally gewonnen, maar de Belgische rallytitel ging naar Vincent Verschueren, die met een derde plaats voldoende punten scoorde om zijn eerste Belgische titel veilig te stellen. Kris Princen strandt in het kampioenschap op 4 punten van de Oost-Vlaming, die over het ganse seizoen meer regelmaat aan de dag legde dan Kris Princen, die 4 overwinningen behaalde. De winst van Verschueren heeft toch ook een West-Vlaams tintje want Gaby Goudeseune is hun mentor en de co-pilote is Véronique Hostens (die Belgisch kampioen is en dit al een rally eerder!). Ze is geboren in Roeselare en woont in Kortrijk.  De rally was trouwens bijzonder spectaculair voor het publiek, die echter niet altijd op de correcte plaatsen stond. Een fotospecial van Nick Degryse.

Fredericq Delplace heeft uiteindelijk de 17e Hemicuda gewonnen. Het was pas op de proef van Houthulst dat Delplace de leidersplaats overnam van Philip Barbier om uiteindelijk met zeven seconden voorsprong de rally te winnen. Het was voor de 48-jarige garagehouder al van 2013 geleden dat hij nog een rally won. Philip Barbier werd verdienstelijk tweede maar kon met zijn Mitsubishi niet optornen tegen het pk-geweld van de Porsche op de opdrogende wegen. De resterende podiumplaats was bijna voor Dennis Degroote maar de Mitsubishi ging op drie kilometer van de finish van de weg en moest de strijd staken. Zo werd Bert Coene in extremis derde na een barslechte start deze morgen. Paul Lietaer won niet alleen de Historic rally maar werd ook vierde algemeen. De beste FIRC piloot was dit maal de Ier O’Brien die nipt Johnnie Ellis klopte. Cris Algoedt bewees met een zevende plaats algemeen dat hij duidelijk progressie gemaakt heeft terwijl Andy Heyrick in zijn thuisrally knap achtste algemeen werd. De top-10 werd afgesloten met Steven Dolfen die een goede zaak doet in het VAS-kampioenschap en Bert Cornelis, de gedoodverfde favoriet, die in de eerste snelheidsrit zijn zegekansen vergooide met een lekke band.
Van de 124 gestartte wagens haalden er uiteindelijk 82 de finish.

Kim de Baert won maandagavond het eerste Natourcriterium voor dames in Boezinge. Ze versloeg de Australische Shannon Malseed en Fien Delbaere. Op acht seconden strandde Belgisch kampioene Jolien D'hoore. Op het podium werden ze gefeliciteerd door de organisatie en Miss Coast kandidate Joyce Callebert.

Gilles Cools verslaat iedereen en komt als eerste over de streep in de jaarlijkse Zuidmolenkoers voor Onafhankelijken. Tweede werd Kristof Colpaaert en derde Gerdy Ververken.

 

Zaterdag wonnen Optima Lendelede Dames B thuis tegen Sportiva Langemark A met
3 -1. Een fotoreportage van Jan Huysentruyt.

Eindelijk kon de Vlamertingse gymnast Bram Louwije weer aantreden met het team van Siegen. Omwille van het WK moest hij in september en oktober keuzes maken maar de maand november wordt hij door het Duitse team gevraagd om de ploeg te versterken met als doel : kampioen worden in tweede klasse.

Zaterdag laatstleden reisde Bram af naar Heilbronn, want de eerste confrontatie was een uitwedstrijd.   Bram moest aantreden op twee toestellen en kon zowel op paard met bogen als op herenbrug twee foutloze oefeningen neerzetten die voor het team telkens de maximum score opleverden. Het team versloeg overduidelijk de mannen van Heilbornn en wonnen met 9 – 72 het turnkamp.   Volgende week is het een thuiswedstrijd dan verwelkomt Siegen Finnhorst.   Indien Siegen ook deze wedstrijd wint dan zijn ze al zeker van de kampioentitel in hun klasse en mogen ze strijden tegen de winnaar van de andere reeks met als doel promotie naar eerste klasse.