Maselis

De Roeselaarse Céline Cracco is zaterdagavond Miss Batjesprinses 2018 geworden. Ze haalde het in een spannende finale van Lisa Staelens uit Wenduine en Lisa Plovie uit Roeselare. Aimy Wydooghe werd Elegante Hostess, Kelly De Clercq Miss Personality. Onze fotograaf Eddy Huughe zorgde voor een sfeerreportage.

Céline Cracco uit Roeselare werd dus Miss Batjesprinses '18. Volgens iedereen een meer dan terechte winnares na een sterke finale. Had ze dan eigenlijk vooraf geen stress of zenuwen? "De eerste minuut op het podium was bijzonder zenuwslopend. Dat kan ik niet ontkennen. Dat had ik ook achter de coulissen gezegd tegen de medekandidaten. Alle rampscenario's speelden eigenlijk door mijn hoofd maar gelukkig was dit voorbarig."

Waar heb je het verschil gemaakt? "Ik denk met mijn persoonlijke voorstelling die ik afsloot met de leuze 'Oaltegoare Roeselare'.

Is ook jou top drie eigenlijk uitgekomen? "Uiteindelijk zeg je dit niet openbaar vooraf maar met deze drie meisjes rond mij nu ben ik bijzonder gelukkig en ervan overtuigd dat we een heel tof jaar tegemoet gaan. Reeds van in de voorbereidingen kwamen we het best overeen en konden zelfs al eens onnozel doen onder elkaar."

De hoofdprijs is natuurlijk één jaar gratis rondrijden met een Fiat Cabrio 500. Een droomgeschenk? "Een perfecte cadeau want mijn eigen wagen was wel aan vernieuwing toe. Vandaag volgde al mijn eerste ritje ermee. Van Bistro Le Nord naar mijn mama om het voertuig te gaan tonen en dan naar de Batjes voor de rondrit."

Lisa Staelens eindigde dus als eerste eredame. Ontgoocheld dat je het kroontje net niet haalde? "Toch niet. Vooraf hoop je natuurlijk dat je als winnares uit de bus komt maar ik gun evenzeer Céline dit kroontje. Waar heb jij wellicht het verschil gemaakt? Ondanks de beperkte vrije tijd heb ik toch enorm veel promo gevoerd vooraf en dat enthousiasme heb ik ook op het podium terug getoond."


Het wordt ook voor jou een druk jaar. Valt dit allemaal te combineren met je hoofdberoep als lerares en de bijjob werkzaam in de B&B van je mama? "Ik moet nu nog een weekje les geven en dan is er ook voor mij vakantie voor twee maanden. In die periode ga ik verhuizen van Maarkedal naar Wenduine, de stad waar ik opgroeide. In onze Bed en Breakfast zal ik dus veel minder aanwezig zijn waardoor ik dus veel meer tijd zal hebben voor de Miss Batjesprinses-verkiezing en de vele activiteiten."


Ben je gelukkig met je collega's waarmee je een volledig jaar moet optrekken? "Ongetwijfeld. Mijn top vier is echt uitgekomen. ik ben dus meer dan gelukkig."

Lisa Plovie uit Roeselare is tweede eredame. Zijn hiermee de verwachtingen ingelost? "Vooraf had ik eigenlijk geen grootse ambities, om ook geen al te grote ontgoochelingen op te lopen, maar je hoopt natuurlijk altijd op een podiumplaats of meer. Daardoor kan ik nu ook het ganse avontuur van MBP meemaken."
Hoe was jou finale. Enorm gestressed vooraf? "Dat viel eigenlijk goed mee waardoor ik mezelf kon blijven en ondertussen ook veel plezier beleven. Dat is nu nog groter natuurlijk met de titel van tweede eredame."

Aimy Wydooghe strandde dus net naast het podium maar kan als Elegante Hostess wel het MBP-avontuur verder volgen dit jaar. Gelukkig? "Mijn finale is eigenlijk verlopen zoals ik het wilde en ook mijn favorieten staan nu op het podium. Ondertussen heb ik mij ook goed geamuseerd."


Wie deze toffe dames de volgende weken wil ontmoeten krijgt daarvoor ruimschoots de kans. Ze maken hun opwachting op diverse 'Roeselaarse' activiteiten zoals Paris Montmarte, de kermis en dergelijke.

 

Eén van de activiteiten voor de finalistes van Miss Batjesprinses '18 was een  workshop ‘skin care’ van Juliette Armand Belgium bij @due Dué Face & Body / Centrum voor huidverbetering / Heren en Dames!

De laatste finaliste voor Miss Batjesprinses ’18 die we graag aan jullie voorstellen is Aimie Wydooghe uit Diksmuide. Ze is 21 jaar en is verkoopster van beroep. Haar hobby’s zijn een eigen blog onderhouden en roadtrips.

Hoe ben je eigenlijk bij de Miss Batjesprinsesverkiezing terecht gekomen? “Door Shauni en Kylie Vermeulen. Eerstgenoemde leerde ik kennen tijdens de verkiezing van Miss Shopping Flanders en sindsdien ben ik haar blijven volgen, ook dus tijdens haar avontuur en dat van haar zus hier bij MBP.”

Het is dus niet jou eerste deelname aan dergelijke verkiezing? “Voordien heb ik al eens deelgenomen aan Miss Style, Miss Bredene alwaar ik vierde werd en Miss Shopping Flanders. Na een slechte ervaring in deze laatste verkiezing had ik eigenlijk voorgenomen om nooit meer aan dergelijke verkiezing deel te nemen maar doordat ik zag dat de zusjes zich zo hard geamuseerd hadden, wilde ik plots wel afsluiten met een goeie verkiezing en dat is Miss Batjesprinses toch wel.”

De ambitie? “Ik ben eigenlijk nu al gelukkig in de finale te staan maar wil altijd meer. Vandaar dat ik toch mik op een podiumplaats of wie weet zelfs het kroontje. Het zou tof zijn om voor een jaar de ambassadrice van deze stad te zijn, maar eigenlijk gun ik elk ander meisje ook deze begeerde titel. We strijden eigenlijk als één groep vriendinnen om het kroontje.”

Wat heb je gekozen als goed doel? “Ik heb er eigenlijk twee. Een eerste zijn de zwerfkatjes in Middelkerke. Aan hen heb ik eigenlijk via mijn werk alle net niet over datum dierenvoeding aan hen geschonken en daarnaast moedig ik alle mensen aan om de plasticdopjes te sparen voor de blinde geleide honden. Binnenkort ga ik deze overal gaan ophalen en afzetten bij de organisatie die de spaaractie coördinatie. Daarmee bewijs ik opnieuw over een gouden hart te beschikken, vooral voor dieren dan. “

 

Onze volgende finaliste van Miss Batjesprinses ’18 die extra in de aandacht komt is Lisa Plovie uit Roeselare. De 19-jarige studente volgt de richting kinderzorg. Haar hobby’s staan hoofdzakelijk in het thema van de jeugdbeweging +13 alwaar ze leidster is.

Van waar eigenlijk de keuze nu om aan MBP deel te nemen? “Vorig jaar deed Nicki Vangeesdalle mee. Op de sociale media zag ik veel toffe dingen passeren inzake deze verkiezing. Dat sprak mij wel aan, vandaar dat ik voor de huidige editie niet getwijfeld heb om het inschrijvingsformulier in te vullen.”

Wat zijn je eerste bevindingen? “Het is echt heel leuk. Ondertussen heb ik al heel veel nieuwe vriendschappen eraan over gehouden en ook de organisatrice Yana is een supermadam om alles in goeie banen te leiden. Ik heb dus zeker geen spijt van mijn deelname.”

En wat is de ambitie? “In eerste instantie wil ik mijn zelfvertrouwen opkrikken, en als het enigszins kan ook een podiumplaats bemachtigen. Dan kan ik immers nog meer activiteiten van de organisatie meemaken in onze Rodenbachstad.”

Wat is jou goed doel geworden? “Ik heb er twee uitgekozen, zowel dieren als kinderen omdat ze alle twee even belangrijk zijn voor mij. Om te beginnen ga ik een handje toesteken in het dierenasiel van Roeselare en voor de kinderen heb ik gekozen voor ‘Lokaal’, dat is de markt op vrijdag in de ST Amandskerk. Daar ga ik twee weken aan de slag terwijl de ouders shoppen, activiteiten doen met de kids.”

Onze volgende kandidate voor Miss Batjesprinses '18 die we graag voorstellen is Jessy Malysse. Ze is 19 jaar en woonachtig in Avelgem. Haar hobby's zijn fitness en dansen. Ze volgt een opleiding in het volwassenonderwijs als kinderbegeleidster.


"De verkiezing heb ik eigenlijk leren kennen via mijn vriendin Santiana Noyez, die vorig jaar deelnam. Ze is de nicht van mijn mama en overtuigde mij om ook eens de kans te wagen naar het kroontje."

Wat zijn jou eerste bevindingen? "Het is echt een superleuk avontuur, dat is het in enkele woord omschreven."
De ambities? "Ik wil mijn zelfvertrouwen opkrikken en ondertussen nieuwe mensen leren kennen. Het kroontje is natuurlijk mooi meegenomen, want daarvoor doe je het toch maar daarvoor zal ik zeker mijn zenuwen moeten kunnen bedwingen."

Wat is jou goed doel geworden? "Ik heb gekozen voor 'stop en go' in Kortrijk. Dat is een organisatie waar mensen kleren kunnen komen ruilen voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Je kan er ook kleren doneren. Daar heb ik een volle dag meegeholpen in hun werking en hield er echt een goed gevoel aan over. Bedoeling is nu om dit elke woensdag verder te doen. "

Onze volgende kandidate van de Miss Batjesprinsesverkiezing '18 die we aan jullie voorstellen is Janah Vanderper. Ze woont al gans haar leven in de Rodenbachstad en werd onlangs 21 jaar. Ze studeert bij MSKA Roeselare in de richting integrale veiligheid. Met haar trokken we ondermeer naar het wielermuseum.

"Waarom ik precies aan MBP deelneem? Vooral eigenlijk om mijn zelfvertrouwen te laten groeien. Het idee hiervoor kwam wel niet van mezelf. Het waren vrienden die me hiervoor aanspoorden en achteraf dacht ik dan ook: Waarom niet eigenlijk. Ondertussen heb ik nog geen moment spijt van die keuze gezien de toffe groep."


Wat is jou persoonlijke ambitie? "Ik ben eigenlijk nu al bijzonder content, alleen al omdat ik durfde de stap te zetten. Daardoor heb ik al dingen meegemaakt en deuren zien opengaan wat anders nooit zou gelukt zijn. Ik denk daarbij direct aan mijn goed doel bijvoorbeeld. Dat is de vzw Kloen geworden. Ik ben met hen een dag op stap geweest naar de Blaarmeersen voor 'Bubble ID'. Dat is een organisatie die zich inzet voor mensen met een primair immuunstoornissen. We hebben daar de kinderen begeleid en meegeholpen aan de organisatie die dag. Zo heb ik ook meegeholpen om het podium op te zetten, de stoelen en tafels geplaatst, kortweg was ik plots één van hun vaste medewerkers."


Een mooi initiatief waarbij je zich goed voelde? "Toch wel. Soms was het zelfs emotioneel. Zeker toen een professor een toespraak hield over de ziekte. Dan hoor je eigenlijk pas hoe gelukkig wij eigenlijk mogen zijn met ons gezond lichaam."