Maselis

Een tweede kandidate van Miss Batjesprinses ’18 die we graag aan jullie voorstellen is de 21-jarige Céline Cracco. Ze is geboren en getogen Roeselaarse . Ze staat gekend als een goedlachse dame die graag een babbeltje slaat en natuurlijk ook geniet van het leven.

Aan Miss Batjesprinses nam Céline nog niet eerder deel, wel aan enkele andere verkiezingen. “Vorig jaar was ik al aan het twijfelen voor mijn inschrijving aan MBP. Doordat ik zag dat de verkiezing aan het groeien is dacht ik bij mezelf: Oké, nu moet ik echt wel mijn kans wagen. Het is mijn derde verkiezing en zeker ook de laatste en aangezien ik een ‘echte’ Roeselaarse ben leek het me een ideale afsluiter met de Miss Batjesprinses.”

Wat is jou ambitie? “Het kroontje zelf zou natuurlijk heel mooi zijn maar ik gun het eigenlijk ook alle andere kandidaten. Het zijn immers allemaal fantastische meiden die ondertussen al een hechte groep vormen.”

Wat is jou goed doel geworden? “Deze week ben ik naar ‘Tejo’ geweest. Dat is een goed doel die zich inzet voor jongeren met psychische problemen, om hun goedkoop of zelfs gratis therapie aan te bieden. De keuze was eigenlijk evident want in mijn eigen verleden heb ik ook zo’n hulp nodig gehad.”

Maar daarnaast zien we jou overal promo maken? “Ik heb inderdaad al een aantal radiobezoeken gedaan in onze regio, maar er zit nog iets te borrelen om in de toekomst iets meer te doen met de radio of tv. Zo heb ik al enkele vragen mogen stellen aan de politiekers voor TV-West en blijkbaar zien ze een verdere samenwerking wel zitten. Er zijn dus al enkele deuren open gegaan in een korte periode, in vergelijking met dezelfde periodes van een andere verkiezing. Ik heb dus zeker nog geen moment spijt van mijn deelname aan MBP.”

Sinds vorig jaar is onze West-Vlaamse nieuwswebsite www.mandelnieuws.be mediapartner van de Miss Batjesprinses-verkiezing. In aanloop stellen we graag de finalisten voor.  

Eén ervan is Kelly De Clercq. Ze is 23 jaar en woont sinds kort in Roeselare. Voor velen is dit geen nobele onbekende want ook vorig jaar nam ze deel aan deze verkiezing die altijd doorgaat tijdens de Batjes.

“Mijn hobby’s zijn lekker uit eten gaan en weggaan met vrienden. Verder ben ik ook gefascineerd van getunede wagens. Vandaar dat ik samen met mijn vriend geregeld op dergelijke events sta. De laatste weken en maanden komt daar voor mij nu bij de deelname aan de Miss Batjesprinses. Bijna wekelijks ga ik nu immers flyeren om goed te scoren voor de publieksprijs.”

Waarom precies een tweede deelname aan MBB? “Vorig jaar al was het een leuke editie, vandaar dat ik nu eigenlijk niet getwijfeld heb om nog eens deel te nemen. Ik weet ondertussen wat mijn aandachtspunten zijn en werk er ook keihard aan om beter te scoren. Zo is mijn persoonlijke pagina nu al veel beter dan vorig jaar en dat hoor ik overal waar ik kom.”

Wat is de ambitie voor de komende editie? “Ik wil gewoon tonen dat ik er sta op alle vlakken en ondertussen profiteer ik ervan om nieuwe connecties te leggen. Wie weet gaan er hierdoor nog nieuwe deuren voor mij open. Voor de dag zelf zou ik al tevreden zijn moest ik bij de top vijf kunnen eindigen. Natuurlijk zeg ik geen ‘neen’ tegen het kroontje maar de concurrentie is wel bijzonder zwaar. Opnieuw steken er enkele sterke kandidaten tussen.”

Is het de bedoeling om ooit nog aan andere verkiezingen deel te nemen? “De meeste verkiezingen zijn niet echt eerlijk, in tegenstelling tot Miss Batjesprinses. Vandaar dat ik het wellicht bij deze verkiezing ga houden.”

Dit jaar moest je ook terug een goed doel in de kijker zetten. Wat is het voor jou geworden? “Eerstdaags ga ik helpen in Televestiaire. Daarna ga ik op Facebook voor hen ook nog een inzameling doen voor kinderkledij en buitenspeelgoed voor kinderen. Dat is iets totaal anders dan vorig jaar. Toen ging ik helpen in een tehuis voor mensen met een beperking.”