Maselis

De Gistelse bokser Sebastiaan Steen (22, agent: Filiep Tampere) krijgt op zaterdag 2 juni de kans om zich tot wereldkampioen onder 23 jaar te kronen. De 22 jarige West-Vlaming zal het opnemen tegen de Hongaarse tegenstander Gabor Kovacs. Het evenement zal doorgaan in de VIP-zaal van KV Oostende.


Een makkelijke klus wordt het niet voor Steen. Kovacs bokste reeds 39 partijen en leed in z’n laatste 10 partijen slechts 1 nederlaag. Steen is dan weer ongeslagen in 11 kampen maar een stuk onervarener dan zijn tegenstander. Beide boksers kampen voor de WBC Youth World title in het weltergewicht. Huidige wereldkampioenen zoals Danny Garcia, Saul Alvarez en Timothy Bradley waren al eigenaar van de prestigieuze gordel.
Ook op de affiche staat Giovanni Techel, een 21-jarige Poperingenaar die er zijn debuut zal maken. Techel heeft een uitermate succesvolle amateurcarriere achter de rug en zal nu de stap maken naar het profboksen. Verder staan er nog 4 amateurkampen op de affiche met hoofdzakelijk boksers van BT Houtland.
Gaststad van het sportevenement is Oostende. De organisatie is in handen van Rex Projects, het bedrijf van broer Laurens Steen en zakenpartner Sebastien Wellens, in samenwerking met BT Houtland. De organisatie verwacht zo’n 1000 supporters die het evenement zullen bijwonen.
Ticketprijzen zijn 30 en 50 euro voor respectievelijk staan- en zitplekken. Een VIP-arrangement kost 85 euro excl. BTW en kan verkregen worden via www.rexprojects.be of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.