Maselis

In GO! basisschool ’t Klavertje zijn heel wat nationaliteiten aanwezig, onder andere omwille van hun samenwerking met het opvangcentrum Fedasil Poelkapelle. Niet enkel vluchtelingen, maar ook heel wat Stadense gezinnen met buitenlandse “roots” vinden de weg naar deze school.

Dit schooljaar zijn ze met hun school gestart aan een project Words, Beats and moves. Dit in samenwerking van scholen met Crea Thera Belgium en met de provincie West-Vlaanderen (Wereldhuis).

 

Er worden laagdrempelige creatieve activiteiten/workshops rond muziek, theater en dans aangeboden. Er worden dus naast muziek ook basisoefeningen van toneel geoefend. De bedoeling is om kinderen te leren luisteren en spreken met elkaar, maar vooral om samen te leren genieten van muziek en theater, in een veilige context. Het geheel wordt begeleid door ervaren therapeuten.
De sessies zijn zeker niet bedoeld als traumaverwerking voor vluchtelingenkinderen, maar vooral om alle kinderen samen muziek en theater te laten ontdekken en te beleven.

Vanaf november vinden tweewekelijks de workshops plaats, voor alle kinderen van de school, dus zowel voor de kleuters als voor de oudste leerlingen. Er wordt gewerkt naar een eindproduct, dat wordt voorgesteld in het SWOK in Staden op vrijdag 22 juni.
Een voorsmaakje zal ook al te “proeven” zijn op hun schoolfeest op zaterdag 2 juni in de Diksmuidestraat 1 in Staden.