Maselis

Afgelopen weekend werd in Brugge het Vlaams kampioenschap B niveau georganiseerd. Bij de 10 jarigen stond er geen maat op de Vlamertingse Rani Goeman, Rani turnde zich probleemloos naar haar eerste Vlaamse turntitel. Ook haar clubgenootjes Maria Verroye en Jeanne Rooze turnden een mooie wedstrijd en werden 7e en 10e.
Op basis van de prestaties van alle voorrondes werd het Vlamertingse trio samen met teamgenoot Amber Espeel uitgeroepen tot Vlaams kampioen per team. Een dikke pluim dus op de hoed van de gymnastjes en trainster An Verkindere, die de jonge B turnstertjes onder haar hoede heeft.
Vanaf 11 jaar turnen de Vlamertingse meisjes onder leiding van Ellen Grillet. Hun doel was een ticket voor het Belgische kampioenschap binnen 14 dagen te Izegem. Bij de 12 jarigen eindigde Alyx Leleu 5e, Jade Ternier 11e en Rachel Rooze 16e. Alyx en Jade zijn zeker van hun selectie, Rachel staat eerste reserve.
Bij de 13/14 jarigen eindigde Riene Wydhooge op een 9e plaats. Riene turnde netjes de gevraagde punten en heeft alzo haar ticket. Bij de 15/16 jarigen eindigde Emily Vuylsteke op een mooie 7e plaats en ook zij mag naar het Belgisch. Collega Jade Verlinde turnde eveneens een uitstekende wedstrijd maar mist nog wat moeilijkheid om aan het puntenlimiet te voldoen. Jade eindigde 16e.

Foto de Vlaamse kampioenen per ploeg bovenaan Jeanne Rooze en Rani Goeman zittend Maria Verroye en Amber Espeel plus trainster An Verkindere