Afgelopen donderdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van héél wat bekende gezichten, de “gouden 12” Mr. Gay Belgium-finalisten 2018 voorgesteld.
Aan de oproep om de 19-jarige Jaimie Deblieck uit Roeselare op te volgen als Mister Gay Belgium 2018 gaven meer dan 139 mannen een positief gevolg.
De Mister Gay-organisatie gaat voor het 6de jaar op rij op zoek naar een man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en bovenal een ambassadeur die gebeten is door de LHBT-thematiek.
De kandidaten zullen zich gedurende 4 maanden lang actief inzetten voor en binnen de holebigemeenschap met als afsluiter een finale gala die zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni 2018 in hart van Antwerpen - Theater Elckerlyc. Er zijn trouwens twee West-Vlaamse kandidaten met de 20-jarige Jessie Caignie uit Ieper en de 19-jarige Simon De Witte uit Ingelmunster.

AUTISME | Understand, Don’t Judge!
Als voorvechter van gelijkheid en de mening dat iedereen overal 100% zichzelf moet kunnen zijn, ook personen met autisme, wil de regerende Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme en discriminatie op de werkvloer.
Onder dat motto lanceert hij ism VVA de campagne ‘AUTISM | Understand, Don’t Judge!’
Daarnaast werkt KliQ vzw en de Vlerick Business School sinds kort samen met Jaimie Deblieck, zelf gepest in de tuinbouwsector, en vroegen hem als MGB2017, ambassadeur te worden van het CHARTER | De inclusieve organisatiecultuur. Hij zal binnen deze functie mede als aanspreekpunt fungeren en de komende maanden zoveel mogelijk bedrijven en organisaties aansporen om het charter te ondertekenen.
Mr. Gay World 2018
Jaimie Deblieck zal later dit jaar ons land vertegenwoordigen op de Mr. Gay World verkiezingen in Zuid-Afrika tussen 21 – 27 mei.
Voting
Vanaf 8 februari 2018 kan iedereen gratis zijn of haar stem uitbrengen op één van de 12 finalisten via dé gay lifestyle tv-zender OUTtv. (www.out.tv)