Maselis

Op 30 november 2017 nam Patrick Keirse afscheid van het woonzorgcentrum Sint Jozef Passendale waar hij al meer dan 27 jaar directeur was. Op zijn pensioenviering kreeg hij van collega's, medewerkers en bestuursleden een mooi bedrag, zodat hij al reizend van zijn pensioen kon genieten. Maar dit was zonder het altruïsme van de directeur gerekend. Enkele dagen na het vertrek liet hij weten dat hij het bedrag integraal wou schenken ten goede van de bewoners.

De medewerkers konden verschillende voorstellen indienen om het bedrag goed te besteden. Uiteindelijk werd gekozen voor de Memoride. Deze technologie combineert een hometrainer met software. Door te bewegen verplaatsen de bewoners zich op het scherm langs routes die ze kennen uit hun kindertijd of kunnen ze op ontdekking gaan naar meer exotische bestemmingen.

"Tijdens het uittesten waren wij, maar ook de bewoners onmiddellijk positief. De bewoners stonden in de rij om de Memoride uit te proberen", vertellen de kinesitherapeuten Lieve en Jürgen.

Op 21 september om 10u15 wordt de Memoride officieel ingehuldigd in aanwezigheid van oud-directeur Patrick Keirse. Met een hapje en een drankje zal het een blij weerzien zijn voor zowel bewoners als medewerkers!